Zabrnkali jsme na nostalgickou notu a zavzpomínali na bavorské vdolečky, které jsme jako děti tak milovali. Recept na tradiční vdolky jsme objevili v knize Velká domácí cukrářka od Pavlíny Berzsiové a mírně jsme ho ještě upravili. Jsou výborné a krásně nadýchané. Dozlatova usmažené vdolky z kynutého těsta skvěle doplňují nakyslá povidla, sladká šlehačka a strouhaný tvrdý tvaroh.
Videorecept
Suroviny
Na cca 12 kusů
Suroviny
Na cca 12 kusů
K podávání
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 4102 kcal
- Bílkoviny 121 g
- Sacharidy 618 g
- Tuky 119 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,1/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/2
V únorovém Apetitu jsme se vydali na hory. Připravili jsme vám ochutnávku receptů z alpských sjezdovek od Německa přes Rakousko, Švýcarsko a Francii až po Itálii a v Krkonoších jsme navštívili jeden z nejvýše položených pivovarů u nás. Zimní náladu jsme si zachovali i v nedělním menu, které se nese v duchu rozmařilého masopustního hodování. Do učení nás tentokrát vzal šéfkuchař Vinohradského parlamentu, Jan Pípal, a podělil se s námi o recept na nevšední plněné knedlíky s koprovou omáčkou. Odlehčit vydatná jídla nám pomohou recepty na saláty ze zimní zeleniny. Svátek zamilovaných oslavíme vylepšenou verzí nesmrtelného poháru Horká láska. Apetit, napsáno s chutí.