Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bavorské vdolky à la Šroubek
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Pro zkušené Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5876 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 360 g
Tuky 397 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vdolečky s povidlovou náplní patří k hvězdám české kuchyně. Stejně jako hoteliér Karel Šroubek, jehož kuchyně byla za první republiky vyhlášená.

Suroviny

mléko 80 ml
vlažné
čerstvé
máslo 250 g
změklé
vejce 2 ks
malá
nastrouhaná ze čtvrtiny biocitronu
sůl 1 špetka
tuk
na smažení
švestková povidla
k podávání
zakysaná či ke šlehání, k podávání

1 Do trochy mléka rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru a hrstku mouky a nechte vzejít. Máslo utřete v misce, pak přidejte vejce, žloutky, citronovou kůru, cukr, mouku, sůl a zbývající mléko. Vypracujte nepříliš tuhé těsto a nechte asi hodinu kynout.

2 Pak těsto rozválejte na cca 2 cm silnou placku a vykrajujte kolečka (my jsme zvolili variantu o průměru zhruba 10 cm) a nechte na válu nakynout. Před smažením do každého vdolku vytlačte důlek na náplň; smažte v rozpáleném tuku nejdřív stranou s důlkem dolů. Podávejte s povidly a zakysanou či šlehanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč