Vdolky s hruškovými povidly

Vdolky s hruškovými povidly

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 (93)
Do 30 minut 10 vdolků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2911 kcal
Bílkoviny 104 g
Cukr 345 g
Tuky 111 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nejlepší způsob, jak získat prázdné sklenice pro letošní úrodu. Pokud vám už hrušková povidla došla, nahraďte je švestkovými či jablečnými.

Suroviny

droždí 1 bal
mléko 250 ml
vlažné
cukr 1 ČL
mouka pšeničná hladká 500 g
sůl špetka
vejce 1 ks
máslo 100 g
rozpuštěné, lze nahradit sádlem
tuk
na plech
máslo
na potření
Na ozdobu
hrušková povidla
tvaroh
tvrdý, strouhaný
moučkový cukr
smetana ke šlehání
Pribiňáček nemusí být
1.  Z droždí, 150 ml mléka a cukru nechte vzejít kvásek. Do mísy prosijte mouku se solí, přidejte zbytek mléka, vejce, máslo a kvásek. Zadělejte těsto a nechte ho hodinu kynout.

2.  Vykynuté těsto odkrajujte lžící a tvarujte z něj placky vysoké asi půl centimetru. Na vymaštěném plechu je nechte ještě asi čtvrt hodiny kynout. Mezitím předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Vdolky pečte asi dvacet minut dozlatova.

3.  Ještě horké vdolky potřete rozpuštěným máslem. Těsně před podáváním je ozdobte vydatným množstvím povidel, tvarohu, cukru, šlehačky nebo pribináčku.

Nejlepší povidla na vdolky
Hrušky zbavte jádřinců a i se slupkou je rozkrájejte a v hrnci je vařte v troše vody do rozpadnutí. Pak je zpracujte  šťouchadlem na brambory na kaši, podle chuti doslaďte a zahustěte strouhaným perníkem.

Obchod Apetit