Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené kuře s chřestem

Tahle jednoduchá lahůdka vás vzpruží a dodá vám spoustu důležitých živin. A pochutnáte si!

Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15 mimut
P
Pečení 0:00

Ingredience

    • 4 kuřecí prsíčka bez kostí a kůže, nakrájená na malé kousky
    • 100 g másla, nakrájeného na kousky
    • 100 g zeleného chřestu, oloupaného
    • a pokrájeného
    • 100 g špenátových lístků a zeleného hrášku (mohou být mražené) – nebo využijte jakoukoli jarní zeleninu
    • 100 g šunky, natrhané nebo pokrájené
    • 100 ml zakysané smetany
    • 50 g strouhanky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Gril předehřejte na střední stupeň, nebo rozpalte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180. Kuřecí kousky rozložte do zapékací formy, poklaďte polovinou kousků másla a sedm až deset minut zapékejte pod grilem či v troubě. Mraženou zeleninu dejte do mísy a přelijte vroucí vodou z konvice. Po dvou minutách sceďte.

2.  Zeleninu, chřest a kousky šunky rozložte na kuře, poklaďte kopečky smetany, osolte a opepřete. Posypte strouhankou, poklaďte zbytkem másla a dejte na pět minut pod gril či do trouby, aby se vše prohřálo a povrch zezlátl.
příště to zkuste…

• Po kouscích
Všechny ingredience rozdělte do čtyř malých zapékacích misek, v nichž pak můžete pokrm rovnou servírovat.

• S rybou
Místo kuřete opečte čtyři rybí filety a hrst syrových krevet; pěkně je propečte. Pokračujte podle bodu 2, ale bez šunky.

• S kaší
Místo smetany a strouhanky dejte na jídlo hotovou bramborovou kaši a opékejte, aby byla krásně prohřátá a křupavá.
 

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.12

Přidat komentář