Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová pečínka v mléce

Tenhle způsob přípravy masa je rozšířený ve Francii nebo v Itálii, objevuje se ale i ve starých českých kuchařkách. Maso zůstane díky mléku krásně šťavnaté a chuťově získá úplně nový rozměr!

Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Dušení: 45 minut
PT1H15M
Pečení 1:15
Česká

Ingredience

    • 750 g–1 kg vepřové pečeně (my jsme použili plec)
    • 2 cibule, nakrájené na kolečka
    • kmín a sůl
    • 150–200 ml mléka

Příprava jídla

1.  Maso osolte, posypte kmínem a vložte do pekáče nebo velkého hrnce s poklicí (počítejte s tím, že ho budete dávat do trouby, proto by neměl mít žádné plastové části; i poklice musí být z ohnivzdorného materiálu). Přisypte kolečka cibule, podlijte mlékem a přikryté duste do poloměkka; trvá to zhruba tři čtvrtě hodiny. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2.  Z hrnce sejměte pokličku a přemístěte ho do trouby. Maso pečte aspoň hodinu dozlatova; můžete ho podle potřeby podlévat vodou. Mléko se vypeče a zůstane jen lahodná šťáva.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kulajda

Lepenice

Františkánský švestkový koláč

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborné
Obrazek uzivatele
Recept je báječný, jen doporučuji přizpůsobit dobu pečení velikosti pečeně. Já maso trochu přesušila. Ale bylo křehoučké a báječné! A taky řádně podlévejte, ať vám zbyde dost šťávy na přeliti masíčka... Mňam...
Obrazek uzivatele
Bylo to výborné, vřele doporučuji!!!
Obrazek uzivatele
Výborné. Mléko však již při dušení, ale ještě výrazněji při pečení vyloučí "tuhou složku!, která je sice chuťově bezvadná, ale vzhledu nevábného. Lze ji buď rozmixovat-výpek je pak opět mléčně kalný, nebo přecedit a vyhodit, což je škoda. Propasíroval jsem to rovnou přes síto do dušené zeleniny a bylo to OK.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.54
Obrazek uzivatele
Tak tohle bylo fakt výborný,přidala jsem i smetanu a skvělý.Ale bez smetany je to taky výborný.Použila jsem plec.
Obrazek uzivatele
Doporučíte mi k tomu optimální přílohu? Fakt je, že na knedlíky nejsem, tak, prosím, něco jiného...
Obrazek uzivatele
Skvělá pečínka! Dusila jsem nejdříve hodinu v papiňáku, pak přendala na pekáč a šup do trouby - jednoduché a opravdu výborné. Chutnala všem.
Obrazek uzivatele
Dělala jsem k obědu právě dnes a je to naprosto fantastická záležitost. Maso je křehoučké a šťavnaté, s výtečnou chutí. Omáčka (spíš šťávička s cibulkou) ho skvěle doplňuje. Jako přílohu jsem dávala klasické opékané brambory (nikoli americké brambory) a bylo to báječné.

Přidat komentář