0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová pečínka

Vepřová pečínka

4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1076 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 230 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové (na kmíně) je pilířem české kuchyně, ale dnes jeho půvaby začínají objevovat i jinde – a vůbec to nemusí být ten nejlibovější a nejdražší kousek! Podestýlka z brambor a zeleniny, které poslouží jako příloha plná úžasné vypečené šťávy, je skvělou inovací ve stylu Jamieho Olivera.

Suroviny

1 kg
vepřová pečínka nebo libový bůček, žebírka
brambory 1.2 kg
plus zelenina (pastiňák, kořenová petržel, cibule), očištěné a nakrájené na kousky
česnek 2 stroužky
drcený
sůl
kmín
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Brambory a zeleninu promíchejte s trochou soli a kmínu a v jedné vrstvě rozložte na dno pekáčku. Posypte česnekem, navrch položte maso, osolte ho a hodně okmínujte.

2. Vložte do trouby a pečte zhruba tři čtvrtě hodiny. Během této doby maso jednou obraťte, a pokud se vám zdá, že se vypéká až příliš, překryjte ho alobalem. Ke konci pečení zvyšte teplotu asi o dvacet stupňů, sejměte hliníkovou fólii a nechte maso hezky zezlátnout.

Zkuste to jinak
Pro vepřové je samozřejmě zásadní spojení s kmínem, ale dobře si rozumí i s uměřeným množstvím drceného pepře, nového koření či koriandru. Doporučujeme!

Komentáře

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit