0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová pečínka

Vepřová pečínka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová pečínka

4.2/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2776 kcal
Bílkoviny 214 g
Sacharidy 230 g
Tuky 120 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové (na kmíně) je pilířem české kuchyně, ale dnes jeho půvaby začínají objevovat i jinde – a vůbec to nemusí být ten nejlibovější a nejdražší kousek! Podestýlka z brambor a zeleniny, které poslouží jako příloha plná úžasné vypečené šťávy, je skvělou inovací ve stylu Jamieho Olivera.

Suroviny

vepřové maso 1 kg
pečínky, libového bůčeku nebo žebírek
brambory 1,2 kg
a zeleniny (pastiňák, kořenová petržel, cibule) očištěné a nakrájené na kousky
česnek 2 stroužky
drcený
sůl
kmín

1 Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Brambory a zeleninu promíchejte s trochou soli a kmínu a v jedné vrstvě rozložte na dno pekáčku. Posypte česnekem, navrch položte maso, osolte ho a hodně okmínujte.

2 Vložte do trouby a pečte zhruba tři čtvrtě hodiny. Během této doby maso jednou obraťte, a pokud se vám zdá, že se vypéká až příliš, překryjte ho alobalem. Ke konci pečení zvyšte teplotu asi o dvacet stupňů, sejměte hliníkovou fólii a nechte maso hezky zezlátnout.

Zkuste to jinak
Pro vepřové je samozřejmě zásadní spojení s kmínem, ale dobře si rozumí i s uměřeným množstvím drceného pepře, nového koření či koriandru. Doporučujeme!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/06, str.41

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč