Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová pečínka
Vepřová pečínka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová pečínka

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2776 kcal
Bílkoviny 214 g
Sacharidy 230 g
Tuky 120 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové (na kmíně) je pilířem české kuchyně, ale dnes jeho půvaby začínají objevovat i jinde – a vůbec to nemusí být ten nejlibovější a nejdražší kousek! Podestýlka z brambor a zeleniny, které poslouží jako příloha plná úžasné vypečené šťávy, je skvělou inovací ve stylu Jamieho Olivera.

Suroviny

pečínky, libového bůčeku nebo žebírek
brambory 1,2 kg
a zeleniny (pastiňák, kořenová petržel, cibule) očištěné a nakrájené na kousky
česnek 2 stroužky
drcený
sůl

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Brambory a zeleninu promíchejte s trochou soli a kmínu a v jedné vrstvě rozložte na dno pekáčku. Posypte česnekem, navrch položte maso, osolte ho a hodně okmínujte.

2

Vložte do trouby a pečte zhruba tři čtvrtě hodiny. Během této doby maso jednou obraťte, a pokud se vám zdá, že se vypéká až příliš, překryjte ho alobalem. Ke konci pečení zvyšte teplotu asi o dvacet stupňů, sejměte hliníkovou fólii a nechte maso hezky zezlátnout.

Zkuste to jinak
Pro vepřové je samozřejmě zásadní spojení s kmínem, ale dobře si rozumí i s uměřeným množstvím drceného pepře, nového koření či koriandru. Doporučujeme!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 18:08
Recept se nachází v č.3/06, str.41

Apetit magazín