
Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem
Meruňkový krém na mandlovém korpusu je dezert snů. Navíc je hotový raz dva!
Vydání: 2006/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 8-12 porcí
Ingredience
- máslo na vymazání formy
- 5 bílků
- 200 g přírodního krupicového cukru
- 100 g mletých mandlí
- 50 g mandlových lupínků, pražených
- 50 g kvalitní čokolády na vaření
- 430 ml smetany ke šlehání
- 300 g kompotovaných meruněk, rozmixovaných s trochou šťávy
- 3 lžíce pražených mandlových lupínků
- 25 g jakékoli kvalitní čokolády
- moučkový cukr na poprášení
Na meruňkový krém:
Na ozdobu:
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Hlubší koláčovou nebo dortovou formu o průměru 23 cm vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Bílky ušlehejte dotuha a pak do nich postupně zašlehejte cukr. Lehce vmíchejte mleté mandle, mandlové lupínky a sekanou čokoládu. Vlijte do formy, opatrně vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, až bude těsto křupavé a zlaté. Korpus nechte chladnout v zavřené troubě (díky tomu neklesne), pak ho vyklopte a stáhněte z něj papír.
2. Na krém vyšlehejte smetanu do polotuha a pak zlehka přidejte meruňky. Promíchejte vidličkou tak, aby vzniklo mramorování. Naneste na vychladlý korpus, posypte mandlovými lupínky a hoblinami čokolády. Nakonec ještě lehce poprašte cukrem.
2. Na krém vyšlehejte smetanu do polotuha a pak zlehka přidejte meruňky. Promíchejte vidličkou tak, aby vzniklo mramorování. Naneste na vychladlý korpus, posypte mandlovými lupínky a hoblinami čokolády. Nakonec ještě lehce poprašte cukrem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Markéta (neověřeno)
15. Srpen 2008 11:08
Markéta Smolíková
21. Únor 2009 10:41
Zuzana Mödritzerová
3. Květen 2009 10:35
Lenka Plešková
3. Březen 2010 19:13