Odvážná, ale překvapivě dobrá kombinace surovin!
Suroviny
brambory
350
g
nové
zakysaná smetana
100
ml
křen
1
ČL
smetanový
citron
1
ks
šťáva
2
ks
filet z makrely uzené, celkem asi 200g, bez kůže, na kousky
řeřicha
90
g
lze nahradit jinými zelenými lístky
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
Postup
1
Brambory uvařte ve velkém hrnci v osolené vodě doměkka; trvá to přibližně patnáct až dvacet minut.
2
Mezitím smíchejte ve velké míse smetanu s křenem a citronovou šťávou. Pořádně ochuťte čerstvě mletým černým pepřem (solit nemusíte, makrela je slaná dost).
3
Slijte brambory, rozpulte je a nechte je trochu zchladnout. Po pár minutách je vložte do mísy se smetanou, přidejte makrelu i řeřichu a lehce promíchejte. Rozdělte na dva talíře a hned podávejte (salát chutná nejlíp za tepla).
Komentáře