Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Teplý bramborový salát

Odvážná, ale překvapivě dobrá kombinace surovin!
Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
P
Salát

Ingredience

    • 350 g nových brambor
    • 100 ml zakysané smetany
    • 1 lžička smetanového křenu
    • šťáva z jednoho citronu
    • 2 filety z uzené makrely (celkem asi 200 g), bez kůže, rozdělené na kousky
    • 90 g řeřichy nebo jiných zelených lístků
    • sůl, čerstvě mletý pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Brambory uvařte ve velkém hrnci v osolené vodě doměkka; trvá to přibližně patnáct až dvacet minut.

2.  Mezitím smíchejte ve velké míse smetanu s křenem a citronovou šťávou. Pořádně ochuťte čerstvě mletým černým pepřem (solit nemusíte, makrela je slaná dost).

3.  Slijte brambory, rozpulte je a nechte je trochu zchladnout. Po pár minutách je vložte do mísy se smetanou, přidejte makrelu i řeřichu a lehce promíchejte. Rozdělte na dva talíře a hned podávejte (salát chutná nejlíp za tepla).

Kouzelná přísada:
Ten nejlepší smetanový křen na trhu! Nesířený křen anglického původu jsme objevili v prodejně Marks & Spencer, 195 g stojí 59 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.12

Přidat komentář