Bramborový salát trochu jinak
Suroviny
brambory nové
500
g
hořčice dijonská
1
PL
citron
1
ks
šťáva a nastrouhaná kůra
olivový olej extra panenský
5
PL
petrželka
3
PL
jarní cibulka
2
ks
sůl
pepř
Postup
1
Pkrájené brambory uvařte do změknutí (asi čtvrt hodiny) ve slané vodě. V misce smíchejte hořčici s citronovou kůrou i šťávou a pomalu přimíchávejte olej. Vzniklou emulzi osolte a opepřete.
2
Slité brambory vložte je do velké mísy. Zakápněte dresinkem a jemně promíchejte. Nechte čtvrt hodiny stát, aby se chuti spojily. Před podáváním k bramborám přimíchejte petrželku a jarní cibulku. Osolte, opepřete a ihned podávejte.
Komentáře