Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Teplý bramborový salát s petrželkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1202 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 106 g
Tuky 71 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborový salát trochu jinak

Suroviny

hořčice dijonská 1 PL
šťáva a nastrouhaná kůra
olivový olej extra panenský 5 PL
petrželka 3 PL
jarní cibulka 2 ks
sůl
pepř

Postup

1

Pkrájené brambory uvařte do změknutí (asi čtvrt hodiny) ve slané vodě. V misce smíchejte hořčici s citronovou kůrou i šťávou a po­malu přimíchávejte olej. Vzniklou emulzi osolte a opepřete.

2

Slité brambory vložte je do velké mísy. Zakápněte dresin­kem a jemně promíchejte. Nechte čtvrt hodiny stát, aby se chuti spojily. Před podáváním k bramborám přimíchejte petrželku a jarní cibulku. Osolte, opepřete a ihned podávejte.

Komentáře

10.09.2007 21:03
Recept se nachází v č.7/06, str.66

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...