Hodnocení receptu
Průměr: 3 (3)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 559 kcal
Bílkoviny 14 g
Cukr 83 g
Tuky 16 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Odvážná, ale překvapivě dobrá kombinace surovin!

Suroviny

brambory 350 g
nové
zakysaná smetana 100 ml
křen 1 ČL
smetanový
citron 1 ks
šťáva
2 ks
filet z makrely uzené, celkem asi 200g, bez kůže, na kousky
řeřicha 90 g
lze nahradit jinými zelenými lístky
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
1.  Brambory uvařte ve velkém hrnci v osolené vodě doměkka; trvá to přibližně patnáct až dvacet minut.

2.  Mezitím smíchejte ve velké míse smetanu s křenem a citronovou šťávou. Pořádně ochuťte čerstvě mletým černým pepřem (solit nemusíte, makrela je slaná dost).

3.  Slijte brambory, rozpulte je a nechte je trochu zchladnout. Po pár minutách je vložte do mísy se smetanou, přidejte makrelu i řeřichu a lehce promíchejte. Rozdělte na dva talíře a hned podávejte (salát chutná nejlíp za tepla).

Kouzelná přísada:
Ten nejlepší smetanový křen na trhu! Nesířený křen anglického původu jsme objevili v prodejně Marks & Spencer, 195 g stojí 59 Kč.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit