Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí pečeně s červenou řepou a křenem

Plnohodnotný oběd – zasytí opravdu každého. Nádherně jemný

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
PT35M
Pečení 0:35
Salát

Ingredience

    • 5 lžic olivového oleje
    • 1 kg hovězího roštěnce
    • 12 malých cibulí
    • lžičku krupicového cukru
    • 1 1/2 lžíce octa balsamico
    • rostlinný olej na fritování
    • sůl a pepř
    • 4 malé červené řepy (asi velikosti meruňky), nevařené a neoloupané
    • 170 g salátových listů (efektně vypada­jí červen)

    Na zálivku:

    • 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky  a pažitky
    • 2 lžíce nasekaného čerstvého estragonu (prodává např. Carrefour)
    • 2 lžičky strouhaného konzervovaného křenu (Krenex)
    • 5 lžic zakysané smetany
    • sůl a pepř na dochucení

     

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 180 ˚C, horkovzdušnou na 160 ˚C. Hovězí v pánvi dohněda orestujte na lžíci oleje. Pečeni přemístěte na nízký pekáč, posolte a opepřete, zakápněte octem. (Pánev nemyjte, ještě ji budete používat.) Maso pečte 35–45 minut, záleží na jeho výšce a na tom, jak propečené ho máte rádi.

2. zatímco se maso peče, oloupejte cibulky a podélně je rozkrojte. V pánvi rozpalte další lžíci oleje, vsypte cibulky a pomalu smažte deset minut, dokud nezměknou. Posypte je cukrem, smažte ještě pár minut a poté přemístěte do velké mísy. Přilijte do pánve ocet a tři zbývající lžíce oleje, osolte, opepřete a nechte vychladnout.

3. v široké pánvi nebo woku rozpalte rostlinný olej. Pečlivě omytou řepu nakrájejte na tenké plátky a ty rozprostřete na tác vyložený papírovými ubrousky. Řepu pak po částech fritujte dvě až tři minuty, dokud plátky nezkrabatí a nejsou křupavé. Dobře je osušte na papírových ubrouscích.

4. přísady na zálivku smíchejte s vychladlým olejem a octem. Maso nakrájejte na tenké plátky a se salátovými listy a opečenými cibulkami naaranžujte na velký servírovací talíř. Zakápněte zálivkou, poklaďte plátky řepy a podávejte s novými bramborami pečenými v troubě.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí hrudí s křenovou krustičkou a mrkvičkami

REKLAMA

Přidat komentář