Klidně masu dopřejte jeden den v lednici – pochutnáte si pak přímo božsky!
Suroviny
svíčková
1.8
kg
nebo roštěnec
brandy
Na marinádu
česnek
4
stroužky
na hrubo
chilli paprička
1
ks
nahrubo
zázvor (čerstvý)
nasekaný, velký jako ořech
sójová omáčka
3
PL
nebo terijaki
kečup
3
PL
1Dohladka rozmixujte všechny přísady na marinádu. Tou potřete maso a uložte v míse do ledničky.
2Rozehřejte gril a hovězí grilujte za občasného otáčení; za tři čtvrtě hodiny bude středně propečené. Pokud má gril příklop, použijte ho. Pár minut před koncem maso zakápněte alkoholem a oflambujte (alkohol se vznítí sám).
3Sejměte z ohně, zabalte do alobalu a nechte deset minut odpočívat.
Když prší
Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C a vložte maso naskládané na plech vyložený pečicím papírem. Za hodinu a půl bud středně propečené. Občas je potírejte vypečenou šťávou a před podáváním nechte čtvrt hodiny odpočívat.