0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí v sójové marinádě

Hovězí v sojové marinádě
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Hovězí v sójové marinádě

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2201 kcal
Bílkoviny 368 g
Sacharidy 29 g
Tuky 76 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klidně masu dopřejte jeden den v lednici – pochutnáte si pak přímo božsky!

Suroviny

svíčková 1,8 kg
nebo roštěnec
Na marinádu
česnek 4 stroužky
nasekané
chilli paprička 1 ks
nasekaná
zázvor (čerstvý)
nasekaný, velký jako ořech
sójová omáčka 3 PL
nebo terijaki
kečup 3 PL

Postup

1

Dohladka rozmixujte všechny přísady na marinádu. Tou potřete maso a uložte v míse do ledničky.

2

Rozehřejte gril a hovězí grilujte za občasného otáčení; za tři čtvrtě hodiny bude středně propečené. Pokud má gril příklop, použijte ho. Pár minut před koncem maso zakápněte alkoholem a oflambujte (alkohol se vznítí sám).

3

Sejměte z ohně, zabalte do alobalu a nechte deset minut odpočívat.

Když prší
Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C a vložte maso naskládané na plech vyložený pečicím papírem. Za hodinu a půl bude středně propečené. Občas je potírejte vypečenou šťávou a před podáváním nechte čtvrt hodiny odpočívat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč