Hovězí v sójové marinádě

Hovězí v sójové marinádě

4.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2201 kcal
Bílkoviny 368 g
Sacharidy 29 g
Tuky 76 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klidně masu dopřejte jeden den v lednici – pochutnáte si pak přímo božsky!

Suroviny

svíčková 1.8 kg
nebo roštěnec
brandy
Na marinádu
česnek 4 stroužky
na hrubo
chilli paprička 1 ks
nahrubo
zázvor (čerstvý)
nasekaný, velký jako ořech
sójová omáčka 3 PL
nebo terijaki
kečup 3 PL

1Dohladka rozmixujte všechny přísady na marinádu. Tou potřete maso a uložte v míse do ledničky.

2Rozehřejte gril a hovězí grilujte za občasného otáčení; za tři čtvrtě hodiny bude středně propečené. Pokud má gril příklop, použijte ho. Pár minut před koncem maso zakápněte alkoholem a oflambujte (alkohol se vznítí sám).

3Sejměte z ohně, zabalte do alobalu a nechte deset minut odpočívat.

Když prší
Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C a vložte maso naskládané na plech vyložený pečicím papírem. Za hodinu a půl bud středně propečené. Občas je potírejte vypečenou šťávou a před podáváním nechte čtvrt hodiny odpočívat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit