Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Olihně se solí a pepřem

Pochutnejte si na olihních tak jako Číňané! Krájejí je na větší čtverečky, vytvoří v nich jemné zářezy a pak je rychle pečou s aromatickým pepřem.

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Grilování: 2 minuty
PT15M
Příprava 0:15
Asijská

Ingredience

    • 400 g velkých nebo malých olihní
    • (jestli chcete, můžete grilovat i chapadla)
    • 2–3 lžíce olivového oleje
    • ½ lžičky čínského koření pěti chutí
    • mořská sůl a čerstvý černý pepř


    K podávání

     

    • sezamový olej
    • několik větviček koriandru
    • sladká chilli omáčka

     

Příprava jídla

1.  Požádejte prodavače, aby olihně očistil (malé se prodávají už očištěné). Kuchyňskými nůžkami pak rozstřihněte tělíčko a rozevřete ho. Máte-li velký kus, rozdělte ho na čtyři přibližně stejné kousky. 

2.  Malým ostrým nožem vytvořte do olihně z jedné strany zářezy, pomažte ji olejem a dejte stranou. Mezitím rozpalte gril či pánev.

3.  Smíchejte dvě lžičky mořské soli, čínské koření pěti chutí a lžičku čerstvě nadrceného černého pepře. Těsně před grilováním směsí okořeňte obě strany olihně. Na grilovací pánvi nebo na grilu pak grilujte z každé strany asi minutu, dokud maso nezačne krabatět.

4.  Kleštičkami vyjměte olihně z pánve a zakápněte je trochou sezamového oleje. Podávejte doplněné několika lístky koriandru a miskou sladké chilli omáčky na namáčení.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.54

Přidat komentář