Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskový houbový guláš

Bleskový guláš

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Dušení: 20 minut
PT15M
Příprava 0:15

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 300 g hovězí roštěné či tzv. minutkového steaku, nakrájené na proužky
    • 100 g plátků z hub – lesních či žampionů (sušené předem namočte a povařte)
    • 2 lžičky papriky
    • 750 g brambor, nakrájených na kostičky
    • 600–700 ml vřelého hovězího vývaru
    • 400–500 g hotové rajčatové omáčky
    • sůl a pepř na dochucení
    • hrst nahrubo nasekaných lístků petržele
    • bílý jogurt, nejlépe bio, k podávání

Příprava jídla

1.  Část oleje rozpalte ve velkém nepřilnavém kastrolu a dvě minuty na něm smažte hovězí. Jednou promíchejte. Pak maso vyjměte a dejte stranou. Do hrnce dolijte olej a opečte houby.

2.  Poprašte je paprikou, lehce zasmahněte, přisypte brambory, přilijte vývar i omáčku. Po­řádně zamíchejte, osolte, opepřete a na mírném plameni duste pod pokličkou asi dvacet minut, aby brambory změkly. Přidejte maso i se šťávou, kterou pustilo, a prohřejte. Vmíchejte petržel, lžíci jogurtu a ihned podávejte.

Kouzelná přísada:
Rajčatovou omáčku Primavera značky Panzani koupíte v Tescu, 34 Kč/425 g.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/06, str.14

Přidat komentář