Překvapte přátele rychlou houbovou hostinou. Téhle netradiční smaženici zaručeně nikdo neodolá!
Suroviny
žampiony
250
g
máslo
1
PL
česnekové + trocha na namazání toustů
chleba
2
plátky
celozrnný pšeničný
hořčice hrubozrnná
1
PL
zakysaná smetana
5
PL
pažitka
jarní cibulka
nasekaná
sůl
pepř
Postup
1
Postavte wok nebo pánev na oheň; mezitím nakrájejte houby na silné plátky. Do pánve dejte ochucené máslo, a jakmile začne tuk prskat, vhoďte na něj houby a zprudka je osmahněte. Stáhněte plamen a občas je promíchejte, dokud nejsou měkké a šťavnaté.
2
Opečte chleby nasucho v toustovači, lehce je namažte máslem a položte na dva talíře.
3
Promíchejte hořčici s trochou soli a pepře a spolu se čtyřmi lžícemi kysané smetany přidejte k houbám. Vše zlehka promíchejte a navršte na tousty. Pak už je jen ozdobte zbylou lžící smetany a posypte nakrájenou pažitkou či cibulkou a černým pepřem.
4
Podávejte s bílým vínem nebo sherry.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )