Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 666 kcal
Bílkoviny 27 g
Cukr 95 g
Tuky 15 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Překvapte přátele rychlou houbovou hostinou. Téhle netradiční smaženici zaručeně nikdo neodolá!

Suroviny

žampiony 250 g
1 PL
česnekové máslo tip dánské máslo Lurpak, + trocha na namazání toustů
chleba 2
silné, celozrnný pšeničný
hořčice hrubozrnná 1 PL
kvalitní kremžská
zakysaná smetana 5 PL
pažitka
jarní cibulka
nať, nasekaná
sůl
pepř
1. Rozpalte pánev
Postavte wok nebo pánev na oheň; mezitím nakrájejte houby na silné plátky. Do pánve dejte ochucené máslo, a jakmile začne tuk prskat, vhoďte na něj houby a zprudka je osmahněte. Stáhněte plamen a občas je promíchejte, dokud nejsou měkké a šťavnaté.

2. Připravte tousty

Opečte chleby nasucho v toustovači, lehce je namažte máslem a položte na dva talíře.

3. Dejte tomu šťávu!

Promíchejte hořčici s trochou soli a pepře a spolu se čtyřmi lžícemi kysané smetany přidejte k houbám. Vše zlehka promíchejte a navršte na tousty. Pak už je jen ozdobte zbylou lžící smetany a posypte nakrájenou pažitkou či cibulkou a černým pepřem.

Podávejte s bílým vínem nebo sherry.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit