0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1008 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 137 g
Tuky 28 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapte přátele rychlou houbovou hostinou. Téhle netradiční smaženici zaručeně nikdo neodolá!

Suroviny

žampiony 250 g
máslo 1 PL
česnekové + trocha na namazání toustů
chleba 2 plátky
celozrnný pšeničný
hořčice hrubozrnná 1 PL
zakysaná smetana 5 PL
pažitka
jarní cibulka
nasekaná
sůl
pepř

1Postavte wok nebo pánev na oheň; mezitím nakrájejte houby na silné plátky. Do pánve dejte ochucené máslo, a jakmile začne tuk prskat, vhoďte na něj houby a zprudka je osmahněte. Stáhněte plamen a občas je promíchejte, dokud nejsou měkké a šťavnaté.

2Opečte chleby nasucho v toustovači, lehce je namažte máslem a položte na dva talíře.

3Promíchejte hořčici s trochou soli a pepře a spolu se čtyřmi lžícemi kysané smetany přidejte k houbám. Vše zlehka promíchejte a navršte na tousty. Pak už je jen ozdobte zbylou lžící smetany a posypte nakrájenou pažitkou či cibulkou a černým pepřem.

4Podávejte s bílým vínem nebo sherry.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit