Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskový houbový guláš
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1879 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 215 g
Tuky 57 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskový houbový guláš svému jménu dostojí. Skvělý tip na rychlou večeři pro všechny milovníky hub. 

 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
hovězí roštěná či tzv. minutkový steak, na proužky
houby 100 g
plátky, lesní / žampiony, sušené předem namočit, povařit
paprika 2 ČL
na kostičky
vývar hovězí 600 ml
vřelý
rajčatová passata - pyré 400 g
hotová
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
petrželka 1 hrst
nahrubo nasekané lístky
nejlépe bio, k podávání

Postup

1

Část oleje rozpalte ve velkém nepřilnavém kastrolu a dvě minuty na něm smažte hovězí. Jednou promíchejte.

2

Pak maso vyjměte a dejte stranou. Do hrnce dolijte olej a opečte houby.

3

Poprašte je paprikou, lehce zasmahněte, přisypte brambory, přilijte vývar i omáčku.

4

Po­řádně zamíchejte, osolte, opepřete a na mírném plameni duste pod pokličkou asi dvacet minut, aby brambory změkly.

5

Přidejte maso i se šťávou, kterou pustilo, a prohřejte.

6

Vmíchejte petržel, lžíci jogurtu a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...