0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bleskový houbový guláš

Bleskový houbový guláš
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Bleskový houbový guláš

4.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1899 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 215 g
Tuky 57 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskový houbový guláš svému jménu dostojí. Skvělý tip na rychlou večeři pro všechny milovníky hub. 

 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
roštěnec 300 g
hovězí roštěná či tzv. minutkový steak, na proužky
houby 100 g
plátky, lesní / žampiony, sušené předem namočit, povařit
paprika 2 ČL
brambory 750 g
na kostičky
vývar hovězí 600 ml
vřelý
rajčatové pyré 400 g
hotová
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
petrželka 1 hrst
nahrubo nasekané lístky
jogurt bílý
nejlépe bio, k podávání

Postup

1

Část oleje rozpalte ve velkém nepřilnavém kastrolu a dvě minuty na něm smažte hovězí. Jednou promíchejte.

2

Pak maso vyjměte a dejte stranou. Do hrnce dolijte olej a opečte houby.

3

Poprašte je paprikou, lehce zasmahněte, přisypte brambory, přilijte vývar i omáčku.

4

Po­řádně zamíchejte, osolte, opepřete a na mírném plameni duste pod pokličkou asi dvacet minut, aby brambory změkly.

5

Přidejte maso i se šťávou, kterou pustilo, a prohřejte.

6

Vmíchejte petržel, lžíci jogurtu a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit