0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bleskový houbový guláš

Bleskový houbový guláš
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Bleskový houbový guláš

4.2/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1879 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 215 g
Tuky 57 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskový houbový guláš svému jménu dostojí. Skvělý tip na rychlou večeři pro všechny milovníky hub. 

 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
roštěnec 300 g
hovězí roštěná či tzv. minutkový steak, na proužky
houby 100 g
plátky, lesní / žampiony, sušené předem namočit, povařit
paprika 2 ČL
brambory 750 g
na kostičky
vývar hovězí 600 ml
vřelý
rajčatová passata - pyré 400 g
hotová
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
petrželka 1 hrst
nahrubo nasekané lístky
nejlépe bio, k podávání

Postup

1

Část oleje rozpalte ve velkém nepřilnavém kastrolu a dvě minuty na něm smažte hovězí. Jednou promíchejte.

2

Pak maso vyjměte a dejte stranou. Do hrnce dolijte olej a opečte houby.

3

Poprašte je paprikou, lehce zasmahněte, přisypte brambory, přilijte vývar i omáčku.

4

Po­řádně zamíchejte, osolte, opepřete a na mírném plameni duste pod pokličkou asi dvacet minut, aby brambory změkly.

5

Přidejte maso i se šťávou, kterou pustilo, a prohřejte.

6

Vmíchejte petržel, lžíci jogurtu a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč