Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskový houbový guláš
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Bleskový houbový guláš

3.7/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1879 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 215 g
Tuky 57 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskový houbový guláš svému jménu dostojí. Skvělý tip na rychlou večeři pro všechny milovníky hub. 

 

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
hovězí roštěná či tzv. minutkový steak, na proužky
houby 100 g
plátky, lesní / žampiony, sušené předem namočit, povařit
paprika 2 ČL
na kostičky
vývar hovězí 600 ml
vřelý
rajčatová passata - pyré 400 g
hotová
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
petrželka 1 hrst
nahrubo nasekané lístky
nejlépe bio, k podávání

Postup

1

Část oleje rozpalte ve velkém nepřilnavém kastrolu a dvě minuty na něm smažte hovězí. Jednou promíchejte.

2

Pak maso vyjměte a dejte stranou. Do hrnce dolijte olej a opečte houby.

3

Poprašte je paprikou, lehce zasmahněte, přisypte brambory, přilijte vývar i omáčku.

4

Po­řádně zamíchejte, osolte, opepřete a na mírném plameni duste pod pokličkou asi dvacet minut, aby brambory změkly.

5

Přidejte maso i se šťávou, kterou pustilo, a prohřejte.

6

Vmíchejte petržel, lžíci jogurtu a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...