0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bleskový houbový guláš

Bleskový houbový guláš
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Bleskový houbový guláš

4.1 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1879 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 215 g
Tuky 57 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskový houbový guláš svému jménu dostojí. Skvělý tip na rychlou večeři pro všechny milovníky hub. 

 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
roštěnec 300 g
hovězí roštěná či tzv. minutkový steak, na proužky
houby 100 g
plátky, lesní / žampiony, sušené předem namočit, povařit
paprika 2 ČL
brambory 750 g
na kostičky
vývar hovězí 600 ml
vřelý
rajčatová passata - pyré 400 g
hotová
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
petrželka 1 hrst
nahrubo nasekané lístky
jogurt bílý
nejlépe bio, k podávání

Postup

1

Část oleje rozpalte ve velkém nepřilnavém kastrolu a dvě minuty na něm smažte hovězí. Jednou promíchejte.

2

Pak maso vyjměte a dejte stranou. Do hrnce dolijte olej a opečte houby.

3

Poprašte je paprikou, lehce zasmahněte, přisypte brambory, přilijte vývar i omáčku.

4

Po­řádně zamíchejte, osolte, opepřete a na mírném plameni duste pod pokličkou asi dvacet minut, aby brambory změkly.

5

Přidejte maso i se šťávou, kterou pustilo, a prohřejte.

6

Vmíchejte petržel, lžíci jogurtu a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit