Bleskový houbový guláš svému jménu dostojí. Skvělý tip na rychlou večeři pro všechny milovníky hub.
Suroviny
rostlinný olej
1
PL
hovězí roštěnec
300
g
hovězí roštěná či tzv. minutkový steak, na proužky
houby
100
g
plátky, lesní / žampiony, sušené předem namočit, povařit
paprika
2
ČL
brambory
750
g
na kostičky
vývar hovězí
600
ml
vřelý
rajčatová passata - pyré
400
g
hotová
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
petrželka
1
hrst
nahrubo nasekané lístky
nejlépe bio, k podávání
Postup
1
Část oleje rozpalte ve velkém nepřilnavém kastrolu a dvě minuty na něm smažte hovězí. Jednou promíchejte.
2
Pak maso vyjměte a dejte stranou. Do hrnce dolijte olej a opečte houby.
3
Poprašte je paprikou, lehce zasmahněte, přisypte brambory, přilijte vývar i omáčku.
4
Pořádně zamíchejte, osolte, opepřete a na mírném plameni duste pod pokličkou asi dvacet minut, aby brambory změkly.
5
Přidejte maso i se šťávou, kterou pustilo, a prohřejte.
6
Vmíchejte petržel, lžíci jogurtu a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Guláš pro každého: z masa, brambor, hub i ryb(24 receptů )
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )
- Kulajda, kyselo nebo bramboračka? 35 houbových polévek(35 receptů )