Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tiramisu

Tohle tiramisu naprosto nemá konkurenci! Jen je třeba použít zaručeně zdravotně nezávadná vejce – neprocházejí totiž tepelnou úpravou.

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
64 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: 5 hodin
P
Italská

Ingredience

    • 6 žloutků a 3 bílky (dejte do chladu)
    • trocha soli
    • 110 g krupicového cukru
    • 500 g mascarpone
    • sklenka dezertního vína
    • 250 ml vlažné silné uvařené kávy, překapané nebo instantní
    • 30 cukrářských piškotů
    • 200 g tmavé čokolády
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 4 lžíce kakaa na posypání dezertu

Příprava jídla

1.  Žloutky s cukrem utřete do pěny. Vetřete k nim mascarpone a šlehejte dál. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh (ve zcela čisté chladné misce a se zrnkem soli) a zatřete k mascarpone.

2.  Kávu a víno smíchejte v misce. Ve směsi postupně namáčejte piškoty, neměly by se ale rozmočit. Rozložte je na dno šesti sklenek nebo větší ploché misky. Čokoládu se smetanou rozpusťte v kastrůlku. Piškoty, mascarpone a čokoládu střídavě vrstvěte do sklenek nebo do mísy. Tiramisu přetáhněte fólií, vychlaďte a před podáváním posypte každou porci kakaem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

Horká čokoláda s vanilkou

Pěnové nočky (quenelles)

Koláč Margot

Rozpuštěná a upečená čokoláda

Čokoládový hrneček

Čokoládovo-mandlový cheesecake

Čokoládová trikolora (pavé)

Plovoucí ostrovy

Koláč s čokoládovou polevou

Ruská cigárka

Tuiles (lístky)

Marokánky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zdravim, verim, ze je vysledek opravdu vytecny, ale problem je s temi vejci - kde sehnat opravdu zdravotne nezavadna vejce??? a jak je rozeznat od tech spatnych... :-))
Obrazek uzivatele
mi máme domácí chov.. takže jsou čerstvá a nezávadná zaručeně, ale kde je sehnat jinak by mě taky zajímalo.. možná se obrátit na nějakého známého, který je chová?
Obrazek uzivatele
V obchodě se dají koupit eko vejce na podestýlce.Záruka musí u nich být víc jak 7 dnů.Jsou hlídaná veterinou,tak není se čeho bát.Je lepší si je prohléhnout, zda nejsou naprasklá atd.
Obrazek uzivatele
V obchodě se dají koupit eko vejce na podestýlce.Záruka musí u nich být víc jak 7 dnů.Jsou hlídaná veterinou,tak není se čeho bát.Je lepší si je prohléhnout, zda nejsou naprasklá atd.
Obrazek uzivatele
Ohledně těch vajec se mi nejbezpečnější zdá je ušlehat v míse položené na hrnec s horkou (ne však vroucí) vodou, která má tak 80°C. Všechny případné bakterie by měly být zničeny už při 70°C a zároveň se nám vajíčka ještě nesráží.
Obrazek uzivatele
no ale ja si myslim ze i v domacim chovu najdeme obcas nejake to zkazene vajicko...
Obrazek uzivatele
Nezávadné vejce
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příl.č.12/06, str.7
Obrazek uzivatele
Může mi někdo napsat, jak velké jsou porce, když jich je z toho receptu šest? Potřebuji udělat třicet jednoporcových moučníků a nevím, jestli tohle nebude příliš velké. Děkuji.
Obrazek uzivatele
predtým ako som neochutnala toto tiramisu, myslela som si že tiramisu je skutočne len gebuzina, tento recept zmenil moj pohlad, lahodný krém a čokoláda sa len tak rozplývali na jazyku, proste super
Obrazek uzivatele
vyzkoušela jsme spousty druhů tiramisu a nikdy mne moc neoslovily až na tohle. Naprosto vynikající spojení všech chutí. Všem vřele doporučuji. Nejlepší je to dělat z domácích vajec. Zkoušela jsem do kávy místo dezertního vína nalít obyčené a přidat celou skořici a cukr, řekla bych že to v téhle kombinaci bylo ještě lepší než s vínem dezertním.
Obrazek uzivatele
myslím že tiramisu je jen jedna. není víc druhů. tiramisu je prostě tiramisu. patří do něj ještě amaretto a rozhodně tam nepatří čokoláda. když se dělá s jahodami nebo s čímkoli, už to není tiramisu ale nepečený dort.
Obrazek uzivatele
to je přesně to tiramisu, které jsem hledala. vždycky jsem měla takové tuhé a tohle je opravdu delikatesa. šlehačku jsem dala akorát s rostlinným tukem -creamfain od ramy, takže jsem trošku odlehčila, ale jinak opravdu delikatesa
Obrazek uzivatele
Opravdu nejlepší tiramisu jaké jsem kdy dělala! Nemá chybu...

Přidat komentář