
Čokoládovo-mandlový cheesecake
Americká inovace – korpus z drcených sušenek a krémová tvarohová náplň – spojila síly s tabulkou čokolády. Snadná příprava umocní jeho sex-appeal, ale pozor: výsledek má slastně ničivé následky!
Vydání: 2006/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1/4 kg drcených (čokoládových i jiných) sušenek
- 120–150 g rozpuštěného másla
- 200 g mletých mandlí,
- 200 g moučkového cukru
- 350 g mascarpone
- 3 velké vejce,
- 75 g rozpuštěné čokolády na vaření
- 1 lžící kakaa
- špetkou vanilky
- několik lžíc smetany ke šlehání
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- hoblinky bílé i tmavé čokolády
Příprava jídla
1 1/4 kg drcených (čokoládových i jiných) sušenek spojte se 120–150 g rozpuštěného másla a 200 g mletých mandlí, natlačte do formy o průměru 25 cm (uhlaďte obrácenou lžící a dejte přes noc do chladu ztuhnout).
2 200 g moučkového cukru a 350 g mascarpone smíchejte s 3 velkými vejci, 75 g rozpuštěné čokolády na vaření, 1 lžící kakaa, špetkou vanilky, několika lžícemi smetany ke šlehání a 2 lžícemi kukuřičného škrobu.
3 Vlijte na korpus a pečte 10 minut při 200 stupních a pak 55 minut při 130 stupních. Nechte vychladnout na mřížce, uvolněte, vyjměte, ozdobte hoblinkami bílé i tmavé čokolády. I upečený koláč zůstává krémovitý, což příjemně kontrastuje s křupavým korpusem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
breba (neověřeno)
15. Srpen 2007 07:42
Tereza (neověřeno)
17. Srpen 2007 16:32
Lenka (neověřeno)
31. Srpen 2007 14:16
Alena (neověřeno)
13. Září 2007 19:32
Terula (neověřeno)
24. Říjen 2007 09:37
maruska (neověřeno)
21. Listopad 2007 19:20
KACCENKA (neověřeno)
19. Květen 2008 13:30
Efča (neověřeno)
24. Květen 2008 16:48
Erika Lyciusová
12. Srpen 2009 15:27