Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládovo-mandlový cheesecake

Americká inovace – korpus z drcených sušenek a krémová tvarohová náplň – spojila síly s tabulkou čokolády. Snadná příprava umocní jeho sex-appeal, ale pozor: výsledek má slastně ničivé následky!

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: 8 hodin
PT1H5M
Pečení 1:05
Dort Americká

Ingredience

    • 1/4 kg drcených (čokoládových i jiných) sušenek
    • 120–150 g rozpuštěného másla
    • 200 g mletých mandlí,
    • 200 g moučkového cukru
    • 350 g mascarpone
    • 3 velké vejce,
    • 75 g rozpuštěné čokolády na vaření
    • 1 lžící kakaa
    • špetkou vanilky
    • několik lžíc smetany ke šlehání
    • 2 lžíce kukuřičného škrobu
    • hoblinky bílé i tmavé čokolády

Příprava jídla

1 1/4 kg drcených (čokoládových i jiných) sušenek spojte se 120–150 g rozpuštěného másla a 200 g mletých mandlí, natlačte do formy o průměru 25 cm (uhlaďte obrácenou lžící a dejte přes noc do chladu ztuhnout).
 
2 200 g moučkového cukru a 350 g mascarpone smíchejte s 3 velkými vejci, 75 g rozpuštěné čokolády na vaření, 1 lžící kakaa, špetkou vanilky, několika lžícemi smetany ke šlehání a 2 lžícemi kukuřičného škrobu.
 
3 Vlijte na korpus a pečte 10 minut při 200 stupních a pak 55 minut při 130 stupních. Nechte vychladnout na mřížce, uvolněte, vyjměte, ozdobte hoblinkami bílé i tmavé čokolády. I upečený koláč zůstává krémovitý, což příjemně kontrastuje s křupavým korpusem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Horká čokoláda s vanilkou

Pěnové nočky (quenelles)

Koláč Margot

Tiramisu

Rozpuštěná a upečená čokoláda

Čokoládový hrneček

Čokoládová trikolora (pavé)

Plovoucí ostrovy

Koláč s čokoládovou polevou

Ruská cigárka

Tuiles (lístky)

Marokánky

Jak oslavit Mezinárodní den cheesecaku?

Překvapivá historie cheesecaku! Věděli jste, že dort milovali už starověcí Řekové?

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
opakovanými pokusy jsem došla k názoru, že mandle v korpusu jsou zbytečné, bez nich mi chutná lépe
Obrazek uzivatele
I přesto, že jsem zaměnila mascarpone za levnější variantu - plnotučný tvaroh, výsledek byl úžasný! Doporučuji.
Obrazek uzivatele
Vyzkoušela jsem a výsledek na výbornou! ostatní strávníci si pochvalovali právě čokoládovo-MANDLOVOU chu´t,takže mandle doporučuji nevynechat, ale mascarpone se dá nahradit pomazánkovým máslem.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příl.č.12/06, str.10
Obrazek uzivatele
Krém se kupodivu nesrazil, ale po upečení ani nestuhl. Zakrojili jsme a on...vytekl. Je to tím, že byl málo vychazený?
Obrazek uzivatele
Opravdu výborný. Navrch jsem místo čokolády dala směs lesního ovoce s trochou želatiny a to cheesecake dotáhlo do naprosté dokonalosti.
Obrazek uzivatele
TAK MAM STEJNY PROBLEM. KOLEC PO UPECENI NEZTUHNUL UPROSTRED. JEN CCA 5 CM OD OKRAJE. KDE JE PROBLEM??? ... PORADITE NEKDO?
Obrazek uzivatele
Měla jsem stejný problém, dobu pečení jsem proto upravila. Koláč je potřeba péct alespoň hodinu a třictvrtě, takto se mi to osvědčilo.
Obrazek uzivatele
Naozaj výborný cheesecake, vydaril sa mi a teraz si na ňom pochutnávam. :-)

Přidat komentář