Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajské zapečené brambory

Z dostupných surovin. Chytrá specialita. Skoro bez práce!
Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
45 minut vaření
P
Britská

Ingredience

    • 4 lžíce olivového oleje
    • 500 g mletého hovězího masa
    • 3 lžičky zajímavé kořenicí směsi
    • 400g plechovka krájených rajčat s česnekem
    • 750 g rozmačkaných vařených brambor

Příprava jídla


1.  Zahřejte lžíci oleje na velké nepřilna­vé pánvi a prudce na něm osm minut (dohněda) pečte maso a polovinu koření. Vlijte rajčata, osolte, opepřete; dvacet minut dus­te, aby omáčka zhoustla.

2.  Rozpalte gril či troubu. Horkou směs vlijte do zapékací nádoby a pokryjte bramborami smíchanými se zbylým kořením i olejem. (V téhle fázi může jídlo měsíc odpočívat v mrazáku.) Pečte asi čtvrthodinu, až brambory zezlátnou.

Vařené brambory
K zapékání se zbylými vařenými bramborami se hodí také okapaný
tuňák nebo losos z konzervy či krátce povařená zelenina, třeba kapusta.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Do masové směsi jsem dala slušnou dávku chilli a místo šťouchaných brambor jsem si dala práci s kaší do které jsem přimíchala sušené bylinky.Němělo to chybu!!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str.25

Přidat komentář