Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované plněné papriky

Lahodná náplň

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT50M
Zelenina

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 50 g piniových oříšků (lze nahradit loupanými mandlemi, podélně   nakrájenými na ‚třísky‘)
    • 140 g dlouhozrnné rýže, propláchnuté a dobře osušené
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 350 ml zeleninového vývaru (z kostky)
    • svazek jarní cibulky, nakrájené šikmo na tenké plátky
    • 140 g malých rajčat, nejlépe třešňových, rozpůlených
    • 150 g mozzarelly, nakrájené na kousky
    • 140 g nakrájeného sýra s modrou plísní
    • po hrsti čerstvé petrželky a pažitky nebo bazalky, jemně nakrájené
    • eventuálně sůl a pepř na dochucení
    • 3 velké červené a 3 velké žluté papriky

Příprava jídla

1. Na nádivku si v kastrolu rozehřejte olej a opražte na něm piniové oříšky či mandle dozlatova. Přisypte suchou rýži a za stálého míchání smažte, až se zrnka začnou lesknout. Přidejte česnek a zalijte vývarem.
Nádobu zakryjte a na mírném ohni vařte deset minut, dokud se vývar nevsákne a rýže nezměkne.

2. Stáhněte z ohně, nechte trochu vychladnout a pak vmíchejte cibulku, rajčátka, sýry i bylinky.

3. Ostrým nožem vykrojte stopku každé papriky tak, aby okolo zůstala půlcentimetrová ‚poklička‘. Pak papriku po jedné straně podélným řezem nakrojte až ke špičce a trochu rozevřete, abyste mohli vykrojit bílá žebra.

4. Lžící naplňte papriku rýžovou směsí tak, aby směs nevypadávala.

5. Odstřihněte asi metr kuchyňského provázku a pevně ho uprostřed omotejte okolo stopky v paprikové ,pokličce‘ tak, abyste mohli zbytkem provázku ovázat celou papriku. Pokličku posaďte na naplněnou papriku a několikrát ji pevně převažte. Konce provázku zavažte na uzel.

6. Na středním ohni grilujte papriky 15–20 minut za občasného otáčení, až jim začnou naskakovat hnědé puchýřky. Pokud by se pálily nebo provázek přehořel, mějte po ruce alobal. Papriky do něj jednotlivě zaviňte a dogrilujte je zabalené.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář