Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémový zapečený fenykl

Jednoduché jídlo – ovšem nabité chutí a vůní! Poslouží jako příloha, ale s pečenými bramborami a zeleným salátem je to vydatný vegetariánský chod.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 4 bulvy fenyklu, každá rozkrojená
    • na 8 dílků
    • 850 ml zeleninového vývaru
    • (stačí z kostky)
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 4 stroužky česneku, oloupané
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • 3 lžíce pesta z rokety (viz Tip)
    • 100 g strouhaného sýra typu parmazán

Příprava jídla

1.  Fenykl, vývar, olivový olej a česnek dejte do hrnce a na větším plameni povařte patnáct až dvacet minut, až bude většina vývaru prakticky odpařena.
2.  Přeneste fenykl děrovanou naběračkou do zapékací formy. Zalijte smetanou a zlehka promíchejte. Posypte pestem a sýrem. Pod grilem v troubě zapečte pět až deset minut, až bude povrch zlatavý a sýr bude bublat.

Tip
Na domácí pesto stačí rozmixovat na hrubší směs 50 g mandlí a 2 stroužky česneku spolu se 100 g rokety, 70 ml extra panenského olivového oleje a 25 g strouhaného parmazánu. Pod vrstvičkou olivového oleje vydrží pesto až tři dny.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.77
Obrazek uzivatele
Nemela jsem po ruce roketu a tak jsem premyslela, jakou chut pridat ke smetanove omacce, aby to melo nejaky smak. Nakonec jsem pridala provensalske bylinky a syr s modrou plisni, a k tomu doporuceny parmasan.Nedala jsem jidlo pod gril, ale zapekala ho asi dalsich 20minut, nez smetana zhoustla a na povrchu se neudelala zlatava kurcicka.Bylo to bajecne!

Přidat komentář