Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémový zapečený fenykl

Krémový zapečený fenykl

4.3/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1608 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 57 g
Tuky 117 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché jídlo – ovšem nabité chutí a vůní! Poslouží jako příloha, ale s pečenými bramborami a zeleným salátem je to vydatný vegetariánský chod.

Suroviny

rozkrojené na 8 dílků
vývar zeleninový 850 ml
olivový olej 3 PL
česnek 4 stroužky
oloupané
3 PL
pesto z rokety
strouhaný

Postup

1

Fenykl, vývar, olivový olej a česnek dejte do hrnce a na větším plameni povařte patnáct až dvacet minut, až bude většina vývaru prakticky odpařena.  

2

Přeneste fenykl děrovanou naběračkou do zapékací formy.

3

Zalijte smetanou a zlehka promíchejte. Posypte pestem a sýrem.

4

Pod grilem v troubě zapečte pět až deset minut, až bude povrch zlatavý a sýr bude bublat.

Tip: Na domácí pesto stačí rozmixovat na hrubší směs 50 g mandlí a 2 stroužky česneku spolu se 100 g rokety, 70 ml extra panenského olivového oleje a 25 g strouhaného parmazánu. Pod vrstvičkou olivového oleje vydrží pesto až tři dny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

25.11.2009 17:06
Nemela jsem po ruce roketu a tak jsem premyslela, jakou chut pridat ke smetanove omacce, aby to melo nejaky smak. Nakonec jsem pridala provensalske bylinky a syr s modrou plisni, a k tomu doporuceny parmasan.Nedala jsem jidlo pod gril, ale zapekala ho asi dalsich 20minut, nez smetana zhoustla a na povrchu se neudelala zlatava kurcicka.Bylo to bajecne!
09.01.2008 10:34
Recept se nachází v č.2/07, str.77

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč