0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémový zapečený fenykl

Krémový zapečený fenykl

4.2/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1608 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 57 g
Tuky 117 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché jídlo – ovšem nabité chutí a vůní! Poslouží jako příloha, ale s pečenými bramborami a zeleným salátem je to vydatný vegetariánský chod.

Suroviny

rozkrojené na 8 dílků
vývar zeleninový 850 ml
olivový olej 3 PL
česnek 4 stroužky
oloupané
3 PL
pesto z rokety
strouhaný

Postup

1

Fenykl, vývar, olivový olej a česnek dejte do hrnce a na větším plameni povařte patnáct až dvacet minut, až bude většina vývaru prakticky odpařena.  

2

Přeneste fenykl děrovanou naběračkou do zapékací formy.

3

Zalijte smetanou a zlehka promíchejte. Posypte pestem a sýrem.

4

Pod grilem v troubě zapečte pět až deset minut, až bude povrch zlatavý a sýr bude bublat.

Tip: Na domácí pesto stačí rozmixovat na hrubší směs 50 g mandlí a 2 stroužky česneku spolu se 100 g rokety, 70 ml extra panenského olivového oleje a 25 g strouhaného parmazánu. Pod vrstvičkou olivového oleje vydrží pesto až tři dny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.2/07, str.77

Anonym

Nemela jsem po ruce roketu a tak jsem premyslela, jakou chut pridat ke smetanove omacce, aby to melo nejaky smak. Nakonec jsem pridala provensalske bylinky a syr s modrou plisni, a k tomu doporuceny parmasan.Nedala jsem jidlo pod gril, ale zapekala ho asi dalsich 20minut, nez smetana zhoustla a na povrchu se neudelala zlatava kurcicka.Bylo to bajecne!

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč