0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémový zapečený fenykl

Krémový zapečený fenykl

4.2 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1608 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 57 g
Tuky 117 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché jídlo – ovšem nabité chutí a vůní! Poslouží jako příloha, ale s pečenými bramborami a zeleným salátem je to vydatný vegetariánský chod.

Suroviny

fenykl 4
rozkrojené na 8 dílků
vývar zeleninový 850 ml
olivový olej 3 PL
česnek 4 stroužky
oloupané
smetana ke šlehání 150 ml
3 PL
pesto z rokety
parmazán 100 g
strouhaný

Postup

1

Fenykl, vývar, olivový olej a česnek dejte do hrnce a na větším plameni povařte patnáct až dvacet minut, až bude většina vývaru prakticky odpařena.  

2

Přeneste fenykl děrovanou naběračkou do zapékací formy.

3

Zalijte smetanou a zlehka promíchejte. Posypte pestem a sýrem.

4

Pod grilem v troubě zapečte pět až deset minut, až bude povrch zlatavý a sýr bude bublat.

Tip: Na domácí pesto stačí rozmixovat na hrubší směs 50 g mandlí a 2 stroužky česneku spolu se 100 g rokety, 70 ml extra panenského olivového oleje a 25 g strouhaného parmazánu. Pod vrstvičkou olivového oleje vydrží pesto až tři dny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

Nemela jsem po ruce roketu a tak jsem premyslela, jakou chut pridat ke smetanove omacce, aby to melo nejaky smak. Nakonec jsem pridala provensalske bylinky a syr s modrou plisni, a k tomu doporuceny parmasan.Nedala jsem jidlo pod gril, ale zapekala ho asi dalsich 20minut, nez smetana zhoustla a na povrchu se neudelala zlatava kurcicka.Bylo to bajecne!

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč