Jednoduché jídlo – ovšem nabité chutí a vůní! Poslouží jako příloha, ale s pečenými bramborami a zeleným salátem je to vydatný vegetariánský chod.
Suroviny
fenykl
4
rozkrojené na 8 dílků
vývar zeleninový
850
ml
olivový olej
3
PL
česnek
4
stroužky
oloupané
smetana ke šlehání
150
ml
3
PL
pesto z rokety
parmazán
100
g
strouhaný
Postup
1
Fenykl, vývar, olivový olej a česnek dejte do hrnce a na větším plameni povařte patnáct až dvacet minut, až bude většina vývaru prakticky odpařena.
2
Přeneste fenykl děrovanou naběračkou do zapékací formy.
3
Zalijte smetanou a zlehka promíchejte. Posypte pestem a sýrem.
4
Pod grilem v troubě zapečte pět až deset minut, až bude povrch zlatavý a sýr bude bublat.
Tip: Na domácí pesto stačí rozmixovat na hrubší směs 50 g mandlí a 2 stroužky česneku spolu se 100 g rokety, 70 ml extra panenského olivového oleje a 25 g strouhaného parmazánu. Pod vrstvičkou olivového oleje vydrží pesto až tři dny.
Komentáře
Anonym
09.01.2008 10:34
Apetit 2/07
Anonym
25.11.2009 17:06
nahrada pesta