Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zlatavý kozí sýr s jablíčky

Vychutnejte si s přáteli delikátní menu, které pro vás Apetit exkluzivně připravil podle receptů Martina Holka, šéfkuchaře pražské restaurace SOHO+

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Francouzská

Ingredience

    • 200 g kozího sýra s bílou plísní na povrchu
    • 2 lžíce másla
    • 1 sladké jablko, rozkrojené na osminy a s vykrojeným jádřincem
    • calvados na zakápnutí
    • rozpečené krajíčky bagety k podávání

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200/180 °C. V ohnivzdorné misce zapečte dozlatova plátky kozího sýra. Mezitím v pánvičce na másle lehce opečte jablko. Podávejte na kozím sýru, přelité rozpuštěným máslem a zakápnuté calvadosem (,méně je více‘ – jde pouze o vůni!).

Jednodušší varianta  Plátky jablek naklaďte přímo na sýr, zapečte a servírujte.

Co pít? Ke zlatavému kozímu sýru s jablíčky se hodí chardonnay, nejlépe středně plné z Francie či z Nového světa. K pstruhovi s opečenými mandlemi kvalitní rulandské šedé či veltlínské zelené; ideální je rakous­ké. Krupicové medailonky zapijte sladkým chardonnay.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pstruh s opečenými mandlemi a slaninou

Krupicové medailonky s melounovými kuličkami

Tymiánové bramborové pyré

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str. 63
Obrazek uzivatele
Oprava

Přidat komentář