Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékaný sýr & křupavý salát

Opékaný sýr & křupavý salát

4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1943 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 49 g
Tuky 137 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Výborná večeře pro horké dny. Můžete podávat ještě s opečenými tousty.

Suroviny

vinný ocet bílý 2 PL
bílý
med 1 PL
tekutý
hořčice dijonská 1 ČL
lze nahradit jiným sýrem na grilování
majonéza 1 PL
ředkvičky 150 g
nahrubo nastrouhaná
hrášek 150 g
lusky, podélně nakrájené na plátky, lze nahradit 150 g hrášku čerstvého či rozmrazeného
okurka ½ ks
na tenké špalíky
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na dresink smíchejte ocet, med, hořčici a trochu pepře - nesolte, protože sýr je sám o sobě slaný dost. Sýr potřete polovinou dresinku a dejte na plech vyložený pečicím papírem, zahřátý gril či grilovací pánev. Opékejte 5 minut, aby zhnědl a okraje byly křupavé.

Do zbylého dresinku vmíchejte majonézu a smíchejte ho s ředkvičkami, hráškem a okurkou. Hned podávejte se sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín