Výborná večeře pro horké dny. Můžete podávat ještě s opečenými tousty.
Suroviny
vinný ocet bílý
2
PL
bílý
med
1
PL
tekutý
hořčice dijonská
1
ČL
sýr halloumi
500
g
lze nahradit jiným sýrem na grilování
majonéza
1
PL
ředkvičky
150
g
nahrubo nastrouhaná
hrášek
150
g
lusky, podélně nakrájené na plátky, lze nahradit 150 g hrášku čerstvého či rozmrazeného
okurka
½
ks
na tenké špalíky
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Na dresink smíchejte ocet, med, hořčici a trochu pepře - nesolte, protože sýr je sám o sobě slaný dost. Sýr potřete polovinou dresinku a dejte na plech vyložený pečicím papírem, zahřátý gril či grilovací pánev. Opékejte 5 minut, aby zhnědl a okraje byly křupavé.
Do zbylého dresinku vmíchejte majonézu a smíchejte ho s ředkvičkami, hráškem a okurkou. Hned podávejte se sýrem.