Připravíte-li tuhle italskou sýrovou jednohubku jako občerstvení na party, budete hvězdou večírku!
Suroviny
400
g
domácí čerstvý sýr
citronový tymián
4
snítky
lze nahradit 8 lístky šalvěje
prosciutto
4
plátky
lze nahradit jinou sušenou šunkou, dlouhé, tenké plátky
olivový olej extra panenský
1
PL
1 Sýr rozdělte na 4 silné plátky. Obalte ho šunkou a přitom k němu přichyťte bylinky. Položte na plech vyložený papírem na pečení, pokapejte olivovým olejem a dejte do trouby pod gril na 8–10 minut, až sýr zezlátne a šunka bude křupavá.
NĚCO NAVÍC
Podávejte jako předkrm s opečenou ciabattou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 16 božských receptů na gril(16 receptů)
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů)
- Čerstvý sýr ve 36 skvělých receptech: slaných i sladkých(36 receptů)