Opékaný čerstvý sýr s citronem

Opékaný čerstvý sýr s citronem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 121 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 14 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Sýr připomíná známou fetu nebo sýr akawi, jen není tak slaný, proto jsme zvolili úpravu v řeckém stylu.

Suroviny

olivový olej extra panenský 1 PL
400 g
domácí čerstvý sýr
sůl mořská
máta
čerstvá
bazalka
lze nahradit hladkolistou petrželkou, na ozdobení
citron
dílky k podávání
1 V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Sýr nakrájejte na plátky a opékejte je 1–2 minuty po každé straně dozlatova. Osolte a podávejte posypané bylinkami a s dílky citronu.

NĚCO NAVÍC
Skvělé jako lehká večeře.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit