Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Indické bramborové kari s kopřivami

Kopřivy rostou po celém světě. Znají je tedy i v Indii a tamní kuchyně na ně nedá dopustit. Výborné, pikantní jídlo!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Vaření 0:10
Zelenina

Ingredience

    • 300 g oloupaných brambor, pokrájených na kostky
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • ¼ lžičky chilli koření (možno vynechat)
    • ½ lžičky kurkumy
    • sůl na dochucení
    • 1 větší svazek kopřiv
    • 1 zelená chilli paprička
    • chlebové placky, případně hustý jogurt k podávání

Příprava jídla

Brambory vložte do osolené vody a na mírném plameni povařte asi dvacet minut. Sceďte a osmahněte na rozehřátém oleji spolu s chilli a kurkumou, solí, nakrájenými kopřivami a nasekanou chilli papričkou. Zastříkněte trochou vody a ještě krátce poduste. Podávejte s chlebovými plackami, případně doplněné jogurtem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kopřivová velikonoční nádivka

Těstoviny s dvojí omáčkou

Topinky s gorgonzolou a kopřivami

REKLAMA

Přidat komentář