Nová registrace Zapomenuté heslo

KVÍZ: Co víte o indické kuchyni?

28. 3. 2022
Indické palačinky dosa s kořeněnými bramborami
Apetit

Indická kuchyně je rozmanitá a plná chutí, vůní i barev. Mnohé  indické pokrmy si získaly oblibu po celém světě, indickým restauracím a bistrům patří pevné místo v gastronomickém světě. Možná jste do něj sami pronikli a kari vaříte i doma.

Pryč jsou časy, kdy byl synonymum pro indickou kuchyni představoval legendární žlutý prášek, prodávaný pod názvem kari. Dnes můžeme do alchymie indické kuchyně nahlédnout podstatně hlouběji. 

Koření garam masala i jednotlivé další nepostradatelné druhy koření, jako jsou kardamom, koriandr, římský kmín, badyán, skořice, hořčičné semínko a kurkuma, běžně koupíme, a to jak vcelku, tak namleté.

  • Indická kuchyně rozhodně kořením, cibulí, česnekem ani zázvorem nešetří. Často používá také kokos nebo kokosové mléko. Skvěle se v ní uplatňují luštěniny, brambory a kořenová zelenina. 

My zbožňujeme indické omáčky a pokrmy z luštěnin či tradiční druhy indické placky. Jak jste na tom vy? Máte přehled o indické kuchyni nebo ji spíš teprve objevujete? Držíte se ověřených jídel či přicházíte na chuť novým objevům? Prověřte své znalosti indické kuchyně v našem kvízu!

Pokračovat

Související články