Indická kuchyně je rozmanitá a plná chutí, vůní i barev. Mnohé indické pokrmy si získaly oblibu po celém světě, indickým restauracím a bistrům patří pevné místo v gastronomickém světě. Možná jste do něj sami pronikli a kari vaříte i doma.
Pryč jsou časy, kdy byl synonymum pro indickou kuchyni představoval legendární žlutý prášek, prodávaný pod názvem kari. Dnes můžeme do alchymie indické kuchyně nahlédnout podstatně hlouběji.
Koření garam masala i jednotlivé další nepostradatelné druhy koření, jako jsou kardamom, koriandr, římský kmín, badyán, skořice, hořčičné semínko a kurkuma, běžně koupíme, a to jak vcelku, tak namleté.
- Indická kuchyně rozhodně kořením, cibulí, česnekem ani zázvorem nešetří. Často používá také kokos nebo kokosové mléko. Skvěle se v ní uplatňují luštěniny, brambory a kořenová zelenina.
My zbožňujeme indické omáčky a pokrmy z luštěnin či tradiční druhy indické placky. Jak jste na tom vy? Máte přehled o indické kuchyni nebo ji spíš teprve objevujete? Držíte se ověřených jídel či přicházíte na chuť novým objevům? Prověřte své znalosti indické kuchyně v našem kvízu!