Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Japonské závitky negimaki

l gejši si pochutnávají na téhle tradiční a slavnostní úpravě. Napodobte je!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Smažení 0:05
Asijská

Ingredience

    • 4 jarní cibulky
    • několik sušených hub šitaké, předem namočených
    • 8 tenkých plátků svíčkové
    • sůl na dochucení
    • arašídový olej na opékání
    Na marinádu:
    • 6 lžic rýžového nebo sladšího bílého dezertního vína
    • 4 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžička sezamových semínek
    • 1 lžička krupicového cukru

Příprava jídla

1.  Cibulky spařte ve vroucí slané vodě a ihned vložte do vody ledové. Na lehce osolený plátek masa položte kousek cibulky a podélně rozkrojené houby. Zatočte a spíchněte jehlami.
Přelijte marinádou a ponechte v ní asi čtvrt hodiny. Občas otočte.

2.  Na pánvi rozehřejte olej, závitky vyjměte z marinády, osušte a zprudka osmahněte ze všech stran, asi čtyři až pět minut. Vyjměte a vlijte do pánve marinádu a vařte do zhoustnutí.

3.  Závitky podávejte s omáčkou (v misce), houbami a rýží.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí závitky se sýrem

Argentinský steak s marinádou chimichurri

Roštěnka se sázeným vejcem a hranolky

Klasický steak ze svíčkové

Pravý vídeňský řízek

Švýcarské geschnetzeltes

Kuřecí steak

Šťavnatý špíz

Drůbeží játra po benátsku

Závitek z krůtího masa

Jehněčí kotlety

REKLAMA

Přidat komentář