Vtipná rodinná večeře
Suroviny
300
g
hovězí roštěná proužky
cibule
2
ks
nahrubo pokrájené
paprika červená
2
ks
nahrubo pokrájené
olej
1
PL
2
ČL
ochucovací směs Fajita
tortilla
8
ks
konzervovaná rajčata
400
g
loupaná, nasekaná s bylinkami
koriandr čerstvý
svazek
nahrubo nasekané
sůl
pepř
nebo bílý jogurt, lze vynechat
Postup
1
Gril nebo troubu rozehřejte na vysokou teplotu a na velký pekáč položte maso, cibule a papriky. V misce smíchejte olej se směsí Fajita a ručně potřete maso a zeleninu. Za občasného míchání grilujte deset minut, aby bylo maso propečené a zelenina začala po okrajích tmavnout. Osolte a opepřete.
2
Mezitím podle pokynů na obalu ohřejte placky (v mikrovlnce anebo pod grilem); rajčata dejte do cedníku a nechte je asi pět minut odkapat. (šťávu si můžete nechat na později, hodí se třeba do polévky.) Dužinu smíchejte s většinou koriandru a trochou soli - a máte salsu.
3
Každou tortillu naplňte částí masa, salsy i zbytku koriandru. Jestli chcete, dejte navrch lžíci zakysané smetany či jogurtu.
Komentáře