Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč se žloutkovým krémem

Krému dodají výraznou chuť a barvu nejen kousky rebarbory, ale i její šťáva. Skvělé!

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 8 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT55M
Pečení 0:55
Koláč

Ingredience

    Na těsto:
    • 125 g másla
    • 90 g krupicového cukru
    • 1 velké vejce
    • 250 g hladké mouky
    Na krém:
    • 6 žloutků, prošlehaných
    • 180 g krupicového cukru
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • 200 ml rebarborové šťávy
    • stonek rebarbory, pokrájený

Příprava jídla

1.  Máslo a cukr prošlehejte v robotu. Přidejte vejce a šlehejte deset vteřin. Přisypte mouku a šlehejte, až se směs začne spojovat. Krátce propracujte a zakryté fólií dejte na 15 minut chladit.

2.  Troubu předehřejte na 200 stupňů.
Vyválené těsto přesuňte do koláčové formy o průměru 20 cm. Vyložte pečicím papírem, zatižte suchými fazolemi a 12–15 minut předpečte. Sejměte papír a zapečte ještě pět minut. Vyjměte z trouby a teplotu snižte na 150 stupňů.

3.  Žloutky prošlehejte s cukrem a přilijte smetanu. K hladké směsi přidejte rebarborovou šťávu. Vlijte na korpus a poklaďte stonky rebarbory. Formu postavte na plech a pečte 35 minut.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zmrzlina s rebarborovou omáčkou

Chlebíček s rebarborou a ořechy

Vepřová panenka na rebarboře

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Rebarbora je teď běžně k dostání. Ale rebarborová šťáva? Dá se to koupit zvlášť nebo odšťavňujete přímo z rebarbory? (Odšťavňovač doma nemám.) Díky!
Obrazek uzivatele
Spis se mysli stava, ktera z rebarbory odkape, kdyz ji nakrajite. Taky je mozne posypat rebarboru cukrem. Za par minut pusti stavy spoustu.
Obrazek uzivatele
POZOR! V apetitu z 05/07 tento recept je a je u něj i recept na šťávu: Svařte 250 g rebarbory, 4 plátky čerstvého oloupaného zázvoru a štávu ze 4 pomerančů s kůrou z 1 pomeranče a nechte 2 až 3 hodiny stát. Slijte do lahve (přecedila jsem!), v chladu vydrží 3 dny. PS: použila jsem bio pomeranče, dají se koupit v Bille a můžete bez obav použít kůru.

Přidat komentář