Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,8 (11x)
17. 5. 2023
Rebarborovo-jablečný páj se skořicovou krustou
Image Professionals
Rebarborovo-jablečný páj se skořicovou krustou
Image Professionals


Snadné
> 60 min
4,8 (11x)

Rebarboře svědčí kombinace s ovocem – samozřejmě s jahodami, ale také s broskvemi, nektarinkami, citrusy, jablky, hruškami, meruňkami, slívami i švestkami. Pro tento rebarborovo-jablečný páj se skořicovou krustou z křehkého těsta jsme ji spárovali pikantní rebarboru s jablky a neuvěřitelně si pochutnali. V kombinaci s vanilkovou zmrzlinou je páj naprosto dokonalý. 


Videorecept


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 8–10 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 8–10 osob

Na těsto

Na náplň a dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 7013 kcal
  • Bílkoviny 111 g
  • Sacharidy 899 g
  • Tuky 301 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,8/5

Hodnocení receptu

4,8/5
(11 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/5

Užijte si s květnovým Apetitem jedno z nejkrásnějších období v roce. Uspořádejte s námi pro své blízké hostinu pod širým nebem, kde zkrátka jídlo chutná nejlépe. V menu by neměla chybět májová brynza i první úroda čerstvé zeleniny i ovoce  –  chřest, špenát, jarní cibulka, rebarbora, ředkvičky, jahody... Připravte si pestré saláty plné rozmanitých chutí i barev a podlehněte kouzlu snadné přípravy masových kuliček z trouby. Mamince upečte za vždy otevřenou náruč k svátku dechberoucí dezert.  Taťána Shamma vás naučí pohlížet zcela jinak na stravování bez masa, Hana Šindelářová vám prozradí vše, co jste chtěli vědět o zavařování, Anička Grosmannová se ve své glose zamyslí nad lidovým jídlem a Hanka Zemanová vás díky své stejnojmenné kuchařce provede rytmem roku.  Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Rebarborový koláč

Rebarbora krok za krokem: Jak ji bezpečně připravit, skladovat i využít do posledního stonku

Rebarbora je sezonní zelenina, která svou výraznou kyselostí dokáže povznést každý koláč, kompot i domácí sirup. Přesto si s ní mnozí stále nevědí rady. Kdy je rebarbora jedovatá? Jak ji správně oloupat, uvařit nebo uchovat? A proč by si na ni měli dát někteří lidé pozor? Poradíme vám, jak tuto pozoruhodnou rostlinu zpracovat tak, abyste si ji mohli vychutnat naplno a bezpečně.