Krému dodají výraznou chuť a barvu nejen kousky rebarbory, ale i její šťáva. Skvělé!
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
máslo
125
g
krupicový cukr
90
g
vejce
1
ks
mouka pšeničná hladká
250
g
Na krém
žloutek
6
ks
prošlehané
krupicový cukr
180
g
smetana ke šlehání
150
ml
200
ml
šťávy z rebarbory
pokrájená
Postup
1
Máslo a cukr prošlehejte v robotu. Přidejte vejce a šlehejte deset vteřin.
2
Přisypte mouku a šlehejte, až se směs začne spojovat. Krátce propracujte a zakryté fólií dejte na 15 minut chladit.
3
Troubu předehřejte na 200 stupňů.Vyválené těsto přesuňte do koláčové formy o průměru 20 cm. Vyložte pečicím papírem, zatižte suchými fazolemi a 12–15 minut předpečte. Sejměte papír a zapečte ještě pět minut. Vyjměte z trouby a teplotu snižte na 150 stupňů.
4
Žloutky prošlehejte s cukrem a přilijte smetanu. K hladké směsi přidejte rebarborovou šťávu. Vlijte na korpus a poklaďte stonky rebarbory. Formu postavte na plech a pečte 35 minut.
Komentáře