0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč se žloutkovým krémem

Koláč se žloutkovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč se žloutkovým krémem

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5652 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 444 g
Tuky 356 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krému dodají výraznou chuť a barvu nejen kousky rebarbory, ale i její šťáva. Skvělé!

Suroviny

máslo 125 g
krupicový cukr 90 g
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 250 g
Na krém
žloutek 6 ks
prošlehané
krupicový cukr 180 g
200 ml
šťávy z rebarbory
pokrájená

1Máslo a cukr prošlehejte v robotu. Přidejte vejce a šlehejte deset vteřin. Přisypte mouku a šlehejte, až se směs začne spojovat. Krátce propracujte a zakryté fólií dejte na 15 minut chladit.

2 Troubu předehřejte na 200 stupňů.Vyválené těsto přesuňte do koláčové formy o průměru 20 cm. Vyložte pečicím papírem, zatižte suchými fazolemi a 12–15 minut předpečte. Sejměte papír a zapečte ještě pět minut. Vyjměte z trouby a teplotu snižte na 150 stupňů.

3 Žloutky prošlehejte s cukrem a přilijte smetanu. K hladké směsi přidejte rebarborovou šťávu. Vlijte na korpus a poklaďte stonky rebarbory. Formu postavte na plech a pečte 35 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Anonym

Rebarbora je teď běžně k dostání. Ale rebarborová šťáva? Dá se to koupit zvlášť nebo odšťavňujete přímo z rebarbory? (Odšťavňovač doma nemám.) Díky!

Anonym

Spis se mysli stava, ktera z rebarbory odkape, kdyz ji nakrajite. Taky je mozne posypat rebarboru cukrem. Za par minut pusti stavy spoustu.

Silvie Uváčiková

POZOR! V apetitu z 05/07 tento recept je a je u něj i recept na šťávu: Svařte 250 g rebarbory, 4 plátky čerstvého oloupaného zázvoru a štávu ze 4 pomerančů s kůrou z 1 pomeranče a nechte 2 až 3 hodiny stát. Slijte do lahve (přecedila jsem!), v chladu vydrží 3 dny. PS: použila jsem bio pomeranče, dají se koupit v Bille a můžete bez obav použít kůru.

Apetit magazín

KVÍZ: Jak velcí jste pijani piva?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak velcí jste pijani piva?

Tekutý chleba, zlatý mok nebo zrzek, tak u nás s láskou přezdíváme pivu. Často si bez něj neumíme představit nedělní oběd, někdo dokonce každý den. Berete ho jako prosté chutné potěšení, nebo si o něm také rádi povídáte? Své pivní znalosti...
AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč