0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč se žloutkovým krémem

Koláč se žloutkovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč se žloutkovým krémem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5652 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 444 g
Tuky 356 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krému dodají výraznou chuť a barvu nejen kousky rebarbory, ale i její šťáva. Skvělé!

Suroviny

máslo 125 g
krupicový cukr 90 g
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 250 g
Na krém
žloutek 6 ks
prošlehané
krupicový cukr 180 g
smetana ke šlehání 150 ml
200 ml
šťávy z rebarbory
rebarbora 1
pokrájená

1Máslo a cukr prošlehejte v robotu. Přidejte vejce a šlehejte deset vteřin. Přisypte mouku a šlehejte, až se směs začne spojovat. Krátce propracujte a zakryté fólií dejte na 15 minut chladit.

2 Troubu předehřejte na 200 stupňů.Vyválené těsto přesuňte do koláčové formy o průměru 20 cm. Vyložte pečicím papírem, zatižte suchými fazolemi a 12–15 minut předpečte. Sejměte papír a zapečte ještě pět minut. Vyjměte z trouby a teplotu snižte na 150 stupňů.

3 Žloutky prošlehejte s cukrem a přilijte smetanu. K hladké směsi přidejte rebarborovou šťávu. Vlijte na korpus a poklaďte stonky rebarbory. Formu postavte na plech a pečte 35 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Anonym

Rebarbora je teď běžně k dostání. Ale rebarborová šťáva? Dá se to koupit zvlášť nebo odšťavňujete přímo z rebarbory? (Odšťavňovač doma nemám.) Díky!

Anonym

Spis se mysli stava, ktera z rebarbory odkape, kdyz ji nakrajite. Taky je mozne posypat rebarboru cukrem. Za par minut pusti stavy spoustu.

Silvie Uváčiková

POZOR! V apetitu z 05/07 tento recept je a je u něj i recept na šťávu: Svařte 250 g rebarbory, 4 plátky čerstvého oloupaného zázvoru a štávu ze 4 pomerančů s kůrou z 1 pomeranče a nechte 2 až 3 hodiny stát. Slijte do lahve (přecedila jsem!), v chladu vydrží 3 dny. PS: použila jsem bio pomeranče, dají se koupit v Bille a můžete bez obav použít kůru.

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč