Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč se žloutkovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5652 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 444 g
Tuky 356 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krému dodají výraznou chuť a barvu nejen kousky rebarbory, ale i její šťáva. Skvělé!

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Skryt pre seznam

Suroviny

máslo 125 g
vejce 1 ks
Na krém
prošlehané
200 ml
šťávy z rebarbory
pokrájená

Postup

1

Máslo a cukr prošlehejte v robotu. Přidejte vejce a šlehejte deset vteřin.

2

Přisypte mouku a šlehejte, až se směs začne spojovat. Krátce propracujte a zakryté fólií dejte na 15 minut chladit.

3

Troubu předehřejte na 200 stupňů.Vyválené těsto přesuňte do koláčové formy o průměru 20 cm. Vyložte pečicím papírem, zatižte suchými fazolemi a 12–15 minut předpečte. Sejměte papír a zapečte ještě pět minut. Vyjměte z trouby a teplotu snižte na 150 stupňů.

4

Žloutky prošlehejte s cukrem a přilijte smetanu. K hladké směsi přidejte rebarborovou šťávu. Vlijte na korpus a poklaďte stonky rebarbory. Formu postavte na plech a pečte 35 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

16.05.2008 11:46
Rebarbora je teď běžně k dostání. Ale rebarborová šťáva? Dá se to koupit zvlášť nebo odšťavňujete přímo z rebarbory? (Odšťavňovač doma nemám.) Díky!
13.03.2009 20:01
Spis se mysli stava, ktera z rebarbory odkape, kdyz ji nakrajite. Taky je mozne posypat rebarboru cukrem. Za par minut pusti stavy spoustu.
10.05.2009 11:15
POZOR! V apetitu z 05/07 tento recept je a je u něj i recept na šťávu: Svařte 250 g rebarbory, 4 plátky čerstvého oloupaného zázvoru a štávu ze 4 pomerančů s kůrou z 1 pomeranče a nechte 2 až 3 hodiny stát. Slijte do lahve (přecedila jsem!), v chladu vydrží 3 dny. PS: použila jsem bio pomeranče, dají se koupit v Bille a můžete bez obav použít kůru.

Apetit magazín