Koláč se žloutkovým krémem

Koláč se žloutkovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do 30 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5652 kcal
Bílkoviny 152 g
Cukr 444 g
Tuky 356 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Krému dodají výraznou chuť a barvu nejen kousky rebarbory, ale i její šťáva. Skvělé!

Suroviny

máslo 125 g
krupicový cukr 90 g
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 250 g
Na krém
žloutek 6 ks
prošlehané
krupicový cukr 180 g
smetana ke šlehání 150 ml
200 ml
rebarborová šťáva
rebarbora 1
pokrájená
1.  Máslo a cukr prošlehejte v robotu. Přidejte vejce a šlehejte deset vteřin. Přisypte mouku a šlehejte, až se směs začne spojovat. Krátce propracujte a zakryté fólií dejte na 15 minut chladit.

2.  Troubu předehřejte na 200 stupňů.
Vyválené těsto přesuňte do koláčové formy o průměru 20 cm. Vyložte pečicím papírem, zatižte suchými fazolemi a 12–15 minut předpečte. Sejměte papír a zapečte ještě pět minut. Vyjměte z trouby a teplotu snižte na 150 stupňů.

3.  Žloutky prošlehejte s cukrem a přilijte smetanu. K hladké směsi přidejte rebarborovou šťávu. Vlijte na korpus a poklaďte stonky rebarbory. Formu postavte na plech a pečte 35 minut.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit