Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová panenka na rebarboře

Růžová jí sluší...

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Marinování: 1 hodina
PT30M
Pečení 0:30

Ingredience

    • 1 větší hrst šalvěje
    • 2 oloupané stroužky česneku
    • olivový olej na marinování masa
    • 2 vepřové panenky
    • sůl na dochucení
    • 10 plátků pršutu
    • 12 stvolů rebarbory

Příprava jídla

1.  Většinu šalvěje rozdrťte s česnekem, promíchejte s olejem a směsí potřete panenky. Nechte asi hodinu marinovat.

2.  Troubu předehřejte na 220 stupňů. Maso lehce osolte a omotejte plátky slaniny. Stonky rebarbory vyložte dno pekáče a položte na ně maso. Polijte zbylou marinádou, posypte zbytkem šalvěje a zakápněte olejem. Přikryjte navlhčeným zmačkaným papírem na pečení (vmáčknete ho ke stěnám pekáče) nebo alobalem. Pečte čtvrt hodiny pod papírem a stejnou dobu odkryté.

3.  Vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočívat. Nakrájejte na šikmé plátky a podávejte s opékanými nebo šťouchanými bramborami.

Naslano  zastane navinulá reveň úlohu zelí – je ale o dost hezčí! Užijete ji i do pikantního čatní ke grilovaným masům.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řízečky z vepřové panenky

Koláč se žloutkovým krémem

Zmrzlina s rebarborovou omáčkou

Chlebíček s rebarborou a ořechy

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07, str.103

Přidat komentář