Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nové brambory s máslem a tvarohem s pažitkou

Nové brambory jsou super samy o sobě. S hebkým máslem, osvěžujícím tvarohem a pikantní pažitkou si ale fakt rozumějí!

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Česká

Ingredience

    • 1 kg nových brambor, pečlivě omytých, neloupaných
    • 300 g jemného tvarohu, žervé nebo lučiny, případně ve směsi
    • hrst jemně sekané pažitky + trocha na ozdobení
    • sůl na dochucení
    • 200 g másla + hrubá mořská sůl k podávání

Příprava jídla

Omyté brambory povařte dvanáct až patnáct minut tak, aby zůstaly ještě trochu pevné. Tvaroh utřete s trochou soli a sekanou pažitkou a servírujte s bramborami. Máslo podávejte zvlášť.

Variace  Brambory můžete také rozpůlit, lehce zakapat olejem a upéct na plechu (asi půl hodiny při 200 °C). Tvaroh s pažitkou podávejte zvlášť v misce.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karotkový salát po francouzsku

Nakládaný losos po švédsku

Pampeliškový med

REKLAMA

Přidat komentář