Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavý cizrnový salát

Skvělý i pro diabetiky – díky škrobovým látkám v luštěninách. Bulgur je možné nahradit běžnými trhanými krupkami.

Vydání: 2004/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 200 g bulguru
    • 50 g piniových jadérek nebo loupaných mandlí
    • středně velký pórek, najemno nakrájený
    • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
    • šťávu ze 2 velkých citronů
    • 50 g hrozinek
    • 300 g konzervované nebo předem uvařené cizrny  (seženete v supermarketech)
    • 4 lžíce čerstvých, najemno nasekaných bylinek (petrželka,  pažitka, libeček, koriandrové lístky)
    • sůl a pepř
    • barevnou zeleninu na ozdobu

Příprava jídla

1. Bulgur uvařte podle návodu na obalu a nechte vychladnout. Piniová jadérka nebo mandle opražte na pánvi na sucho, až zezlátnou a začnou vonět.

2. Všechny ingredience smíchejte v salátové míse, ochutnejte a případně ještě dolaďte kořením. Podávejte ozdobené jemně nakrájenou zeleninou.

Kouzelná přísada:
Bulgur jsou drcená pšeničná zrna, ceněná pro hebkou a sypkou konzistenci a výraznou chuť připomínající oříšky. Pšeničný bulgur Pro-Bio, 300 g za 24 Kč, pořídíte v prodejnách zdravé výživy nebo v Tescu.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/04, str.13

Přidat komentář