Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát s avokádem

Avokádo se často přirovnává k máslu. Když je tohle ovoce plně zralé, má krémovou konzistenci a jemnou, lehce olejnatou chuť. Jestli máte rádi klasické brambory s máslem, budete z naší jednoduché, a přitom rafinované variace nadšeni!

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
+ doba chladnutí
PT10M
Vaření 0:10
Salát

Ingredience

    • 500 g nových brambor
    • 2 avokáda
    • hrst pražených loupaných mandlí
    • hrst řeřichových výhonků
    Na zálivku:
    • 1 lžíce olivového oleje
    • střik citronové šťávy
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1.  Brambory nakrájejte na silnější kolečka a vařte asi deset minut, dokud nezměknou. Sceďte. Olivový olej a citronovou šťávu prošlehejte s trochou soli a pepře. Vzniklou zálivku promíchejte s horkými bramborami a vše nechte vychladnout; teplé brambory vstřebávají zálivku lépe než studené.

2.  Avokáda rozpulte, vypeckujte a oloupejte. Nakrájete je na stejně velké kousky a před podáváním promíchejte s bramborami, mandlemi a řeřichovými výhonky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rokfórový salát s hruškou a avokádem

Avokádová salsa

Avokádové lodičky plněné tuňákem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 6/07, str. 23.

Přidat komentář