Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lehký zeleninový vývar se špaldovým kapáním

Jemný vývar umí díky různé zelenině (nestříkané, ze zahrádky) měnit chuť.

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • čerstvá sezonní zelenina – jarní cibulky, cuketa, ředkvička, kedlubna, hrášek, karotka s natí
    • 2 lžíce olivového oleje, nejlépe bio
    • mořská sůl a 1 lžíce sypkého zeleninového biobujonu na dochucení
    • jedlé kvítky (sedmikrásky) na ozdobu
    Na nočky:
    • 100 g hladké celozrnné špaldové biomouky
    • 1 biovejce
    • sůl, pepř, prolisovaný česnek, bylinky a strouhaný muškátový oříšek na dochucení

Příprava jídla

1.  Všechny suroviny na nočky smíchejte se 40 ml studené vody. Řádně propracujte a nechte 15 až 20 minut stát.

2.  V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou zeleninu.

3.  Smažte minutu dvě, zalijte asi  litrem vroucí vody, přidejte bujon, sůl a povařte nejdéle deset minut, abyste zelenině zachovali živiny i barvy.

4.  Nočky zavařujte rovnou do vroucí polévky; vykrajujte je lžičkou, případně protlačujte přes lis na halušky. Povařte tři až pět minut, dochuťte a ozdobte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu k vinobraní

Menu k vinobraní

Polévka z hovězí oháňky

Lehce a zdravě

Salát z celozrnných těstovin s uzeným tempehem

Jáhelné rizoto s houbami a tymiánem

Pohár z ovesného mléka s jahodami

Vývar k snídani

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 6/07, str.59

Přidat komentář