Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lehký zeleninový vývar se špaldovým kapáním

Jemný vývar umí díky různé zelenině (nestříkané, ze zahrádky) měnit chuť.

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • čerstvá sezonní zelenina – jarní cibulky, cuketa, ředkvička, kedlubna, hrášek, karotka s natí
    • 2 lžíce olivového oleje, nejlépe bio
    • mořská sůl a 1 lžíce sypkého zeleninového biobujonu na dochucení
    • jedlé kvítky (sedmikrásky) na ozdobu
    Na nočky:
    • 100 g hladké celozrnné špaldové biomouky
    • 1 biovejce
    • sůl, pepř, prolisovaný česnek, bylinky a strouhaný muškátový oříšek na dochucení

Příprava jídla

1.  Všechny suroviny na nočky smíchejte se 40 ml studené vody. Řádně propracujte a nechte 15 až 20 minut stát.

2.  V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou zeleninu.

3.  Smažte minutu dvě, zalijte asi  litrem vroucí vody, přidejte bujon, sůl a povařte nejdéle deset minut, abyste zelenině zachovali živiny i barvy.

4.  Nočky zavařujte rovnou do vroucí polévky; vykrajujte je lžičkou, případně protlačujte přes lis na halušky. Povařte tři až pět minut, dochuťte a ozdobte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu k vinobraní

Menu k vinobraní

Polévka z hovězí oháňky

Lehce a zdravě

Salát z celozrnných těstovin s uzeným tempehem

Jáhelné rizoto s houbami a tymiánem

Pohár z ovesného mléka s jahodami

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 6/07, str.59

Přidat komentář