Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem

Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 151 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 0 g
Tuky 11 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Její jméno (možná ho znáte ze zmrzliny) znamená v italštině ‚strakatá‘ – podle dvoubarevných provázků z vajec.

Suroviny

1.2 l
drůbeží výar
hrst
dětská krupička
vejce 1 ks
sůl
pepř
pažitka

1.  Vývar v hrnci uveďte do varu a zavařte do něj krupičku. Můžete ji také napřed opražit na troše másla a pak zalít vývarem a povařit, zhruba čtvrt hodiny.

2.  Ke konci varu vlijte rozšlehaná vejce a promíchejte je vidličkou tak, aby se vytvořily nitky. Polévku už dál nevařte; podle potřeby dochuťte.

Triky
Naučte se další kouzlo a zkuste spolu s krupičkou opražit i vajíčka! Promíchejte, vzniklé chuchvalečky zalijte vývarem (čím koncentrovanější bude, tím lepší polévka) a povařte.

Komentáře

Anonym

Pochybuji, že by má maminka znala polévku pod tímto názvem. A ta druhá se správně (tedy podle mé maminky) jmenuje líná polívka, to když se totiž hospodyňce nechce vařit. A přesto výsledek - skvost (ovšem, chce to hodně petrželové nati a mrkvičku jemně nastrouhat. LL

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit