Její jméno (možná ho znáte ze zmrzliny) znamená v italštině ‚strakatá‘ – podle dvoubarevných provázků z vajec.
Suroviny
1. Vývar v hrnci uveďte do varu a zavařte do něj krupičku. Můžete ji také napřed opražit na troše másla a pak zalít vývarem a povařit, zhruba čtvrt hodiny.
2. Ke konci varu vlijte rozšlehaná vejce a promíchejte je vidličkou tak, aby se vytvořily nitky. Polévku už dál nevařte; podle potřeby dochuťte.
Triky
Naučte se další kouzlo a zkuste spolu s krupičkou opražit i vajíčka! Promíchejte, vzniklé chuchvalečky zalijte vývarem (čím koncentrovanější bude, tím lepší polévka) a povařte.
Komentáře
Anonym
13.02.2008 07:55
Apetit 2/07
Anonym
19.02.2008 13:16
Polévka s krupicí a vajíčkem