Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem

Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 151 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 0 g
Tuky 11 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Její jméno (možná ho znáte ze zmrzliny) znamená v italštině ‚strakatá‘ – podle dvoubarevných provázků z vajec.

Suroviny

1,2 l
drůbeží výar
hrst
dětská krupička
vejce 1 ks
sůl
pepř
pažitka

1.  Vývar v hrnci uveďte do varu a zavařte do něj krupičku. Můžete ji také napřed opražit na troše másla a pak zalít vývarem a povařit, zhruba čtvrt hodiny.

2.  Ke konci varu vlijte rozšlehaná vejce a promíchejte je vidličkou tak, aby se vytvořily nitky. Polévku už dál nevařte; podle potřeby dochuťte.

Triky
Naučte se další kouzlo a zkuste spolu s krupičkou opražit i vajíčka! Promíchejte, vzniklé chuchvalečky zalijte vývarem (čím koncentrovanější bude, tím lepší polévka) a povařte.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v príl. č.2/07, str.4

Anonym

Pochybuji, že by má maminka znala polévku pod tímto názvem. A ta druhá se správně (tedy podle mé maminky) jmenuje líná polívka, to když se totiž hospodyňce nechce vařit. A přesto výsledek - skvost (ovšem, chce to hodně petrželové nati a mrkvičku jemně nastrouhat. LL

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
499 Kč
334 Kč