0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem

Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 151 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 0 g
Tuky 11 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Její jméno (možná ho znáte ze zmrzliny) znamená v italštině ‚strakatá‘ – podle dvoubarevných provázků z vajec.

Suroviny

1.2 l
drůbeží výar
hrst
dětská krupička
vejce 1 ks
sůl
pepř
pažitka

1.  Vývar v hrnci uveďte do varu a zavařte do něj krupičku. Můžete ji také napřed opražit na troše másla a pak zalít vývarem a povařit, zhruba čtvrt hodiny.

2.  Ke konci varu vlijte rozšlehaná vejce a promíchejte je vidličkou tak, aby se vytvořily nitky. Polévku už dál nevařte; podle potřeby dochuťte.

Triky
Naučte se další kouzlo a zkuste spolu s krupičkou opražit i vajíčka! Promíchejte, vzniklé chuchvalečky zalijte vývarem (čím koncentrovanější bude, tím lepší polévka) a povařte.

Komentáře

Anonym

Pochybuji, že by má maminka znala polévku pod tímto názvem. A ta druhá se správně (tedy podle mé maminky) jmenuje líná polívka, to když se totiž hospodyňce nechce vařit. A přesto výsledek - skvost (ovšem, chce to hodně petrželové nati a mrkvičku jemně nastrouhat. LL

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...

Obchod Apetit