Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem
Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 643 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 75 g
Tuky 11 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Její jméno (možná ho znáte ze zmrzliny) znamená v italštině ‚strakatá‘ – podle dvoubarevných provázků z vajec.

Suroviny

vývar kuřecí 1,2 l
krupička dětská 1 hrst
vejce 1 ks
sůl
pepř
pažitka

Postup

1

Vývar v hrnci uveďte do varu a zavařte do něj krupičku. Můžete ji také napřed opražit na troše másla a pak zalít vývarem a povařit, zhruba čtvrt hodiny.

2

Ke konci varu vlijte rozšlehaná vejce a promíchejte je vidličkou tak, aby se vytvořily nitky. Polévku už dál nevařte; podle potřeby dochuťte.

Triky

Naučte se další kouzlo a zkuste spolu s krupičkou opražit i vajíčka! Promíchejte, vzniklé chuchvalečky zalijte vývarem (čím koncentrovanější bude, tím lepší polévka) a povařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

19.02.2008 13:16
Pochybuji, že by má maminka znala polévku pod tímto názvem. A ta druhá se správně (tedy podle mé maminky) jmenuje líná polívka, to když se totiž hospodyňce nechce vařit. A přesto výsledek - skvost (ovšem, chce to hodně petrželové nati a mrkvičku jemně nastrouhat. LL
13.02.2008 07:55
Recept se nachází v príl. č.2/07, str.4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...