Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Letní hrášková polévka

Studené polévky patří k létu i teplému podzimu stejně jako ty horké k zimě. Jejich úkolem je lehce zasytit a výrazně osvěžit – a tahle to umí na výbornou!

Vydání: 2004/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: 30 minut
P
Polévka Středomořská

Ingredience

    • 450 g mraženého zeleného hrášku
    • hrst čerstvé máty
    • 4 lžíce smetany ke šlehání
    • litr vařící vody
    • 1 kostku zeleninového bujonu
    • nasekanou pažitku na ozdobení

Příprava jídla

1. V hrnci smíchejte vařící vodu s bujonem a hráškem.

2. Nechte mírně vychladnout. Potom směs přelijte do mixéru, přidejte lístky máty a rozmixujte na kaši.

3. Dejte chladit. Mezitím ušlehejte smetanu.

4. Podávejte se šlehačkovou čepicí posypanou kousky pažitky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémový hrášek s pancettou

Jarní hrášek s datlemi & ořechy

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/04, str.40

Přidat komentář