Lahodná hrášková polévka provoněná mátou a petrželkou, chuť doplní smetana a česnek. Podle našeho receptu budete mít na talíři zářivě zelený a hladký krém, který můžete doplnit třeba krutony, slaninou, fetou nebo uzeným lososem. Hráškový krém je ideální jako rychlá a zdravá večeře nebo oběd.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
jemně pokrájená
česnek
1
stroužek
na plátky
brambory
1
ks
středně velká, oloupaná, pokrájená
vývar zeleninový
500
ml
mražený hrášek
300
g
petrželka
100
g
máta
2
snítky
lístky otrhané + navíc na ozdobeni
smetana ke šlehání
100
ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Olej rozpalte ve velkém hrnci nebo pánvi, pak na něm 4 minuty opékejte cibuli a česnek.
2
Přidejte pokrájenou bramboru, vývar a 500 ml vody.
3
Přiveďte k varu a povařte 10 minut.
4
Přidejte hrášek a petrželku, promíchejte, přiklopte a nechte probublávat 3 minuty.
5
Vhoďte mátu a polévku promixujte tyčovým mixérem.
6
Vlijte smetanu a dochuťte solí a pepřem; zahřejte, už nevařte.
7
Servírujte ozdobené lístky máty a čerstvě mletým pepřem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 16 skvělých receptů na hráškovou polévku(17 receptů )