0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 126
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1064 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 112 g
Tuky 47 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná hrášková polévka provoněná mátou a petrželkou, chuť doplní smetana a česnek.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
jemně pokrájená
česnek 1 stroužek
na plátky
brambory 1 ks
středně velká, oloupaná, pokrájená
vývar zeleninový 500 ml
mražený hrášek 300 g
petrželka 100 g
máta 2 snítky
lístky + navíc na ozdobu
smetana ke šlehání 100 ml
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý

Postup

1

Olej rozpalte ve velkém hrnci nebo pánvi, pak na něm 4 minuty opékejte cibuli a česnek.

2

Přidejte pokrájenou bramboru, vývar a 500 ml vody.

3

Přiveďte k varu a povařte deset minut.

4

Přidejte hrášek a petrželku, promíchejte, přiklopte a nechte probublávat tři minuty.

5

Vhoďte mátu a polévku promixujte tyčovým mixérem.

6

Vlijte smetanu a dochuťte solí a pepřem; zahřejte, už nevařte.

7

Servírujte ozdobené lístky máty a čerstvě mletým pepřem.

NĚCO NAVÍC: Pro umocnění dojmu ozdobte hráškově zelenou polévku několika kousky fety.

Související články

Uvařeno do 30 minut: krémové polévky
  • Tipy a triky

Uvařeno do 30 minut: krémové polévky

Moc dobře víme, že v pracovním týdnu platí: čím méně času strávíme u sporáku, tím lépe. Následující polévky toto kritérium splňují beze zbytku. A navíc jsou zdravé, zahuštěné jen zeleninou....

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit