0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hráškový krém s mátou a skořicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 153
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1064 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 112 g
Tuky 47 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná hrášková polévka provoněná mátou a petrželkou, chuť doplní smetana a česnek.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
jemně pokrájená
česnek 1 stroužek
na plátky
středně velká, oloupaná, pokrájená
vývar zeleninový 500 ml
mražený hrášek 300 g
petrželka 100 g
máta 2 snítky
lístky + navíc na ozdobu
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý

Postup

1

Olej rozpalte ve velkém hrnci nebo pánvi, pak na něm 4 minuty opékejte cibuli a česnek.

2

Přidejte pokrájenou bramboru, vývar a 500 ml vody.

3

Přiveďte k varu a povařte deset minut.

4

Přidejte hrášek a petrželku, promíchejte, přiklopte a nechte probublávat tři minuty.

5

Vhoďte mátu a polévku promixujte tyčovým mixérem.

6

Vlijte smetanu a dochuťte solí a pepřem; zahřejte, už nevařte.

7

Servírujte ozdobené lístky máty a čerstvě mletým pepřem.

NĚCO NAVÍC: Pro umocnění dojmu ozdobte hráškově zelenou polévku několika kousky fety.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín