Podobně můžete krém připravit i z cukety.
Suroviny
cibule
1
ks
máslo
2
PL
vývar kuřecí
500
ml
mražený hrášek
400
g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání
150
ml
bazalka
hrst
lístky
mozzarellové kuličky na ozdobu
Postup
1
Nadrobno pokrájenou 1 cibuli opečte na 2 lžících másla, aby zesklovatěla. Přidejte 500 ml drůbežího vývaru, 400 g mraženého hrášku, mořskou sůl, čerstvě mletý pepř a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 4 minuty doměkka. Přilijte 150 ml smetany ke šlehání a hrst lístků bazalky. Rozmixujte a podávejte ozdobené mozzarellovými kuličkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 16 skvělých receptů na hráškovou polévku(17 receptů )