Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řecké špízky

Výrazně aromatické...

Vydání: 2004/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
P
Studená omáčka a dip Řecká

Ingredience

    • 2 prsní řízky po 150 g
    • olivový olej na potírání
    • lžíci rozemnuté dobromysli nebo majoránky (nebo jejich směs)
    • sůl
    • pepř
    • chlebovou placku (pita nebo arabský chléb)
    Na tsatsiki:
    • 150 g bílého jogurtu
    • 75 g žervé nebo lučiny malou skleníkovou okurku, neloupanou, jen dobře omytou
    • 2–3 utřené stroužky česneku
    • olivový olej
    • kopr na dozdobení (nemusí být)
    • sůl

Příprava jídla

1. Maso nakrájejte na co nejmenší hranolky – ideální jsou o straně 1 cm. Napíchejte je těsně k sobě na špejle, které jste předem namočili ve vodě, aby se nepálily. Pomocí štětce potřete masové hranolky olejem a obalte je kořením. Teď je můžete za potírání zbylým olejem buď grilovat, nebo opéci na pánvi. Podávejte s chlebovou plackou a doplňte nejřečtějším ze všech řeckých salátů.

2. Tsatsiki: jogurt rozetřete s lučinou. Okurku nastrouhejte, dužinu promněte s trochou soli a vložte asi na čtvrt hodiny do cedníku. Důkladně ji vyždímejte rukou a teprve pak spojte s jogurtem a česnekem. 
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Moc dobre, do masa jsem k oreganu pridala jeste rozmaryn a trochu cesneku s cerstve mletym peprem. Idealni lehka letni vecere
Obrazek uzivatele
Moc dobre, do masa jsem k oreganu pridala jeste rozmaryn a trochu cesneku s cerstve mletym peprem. Idealni lehka letni vecere
Obrazek uzivatele
Moc dobre, do masa jsem k oreganu pridala jeste rozmaryn a trochu cesneku s cerstve mletym peprem. Idealni lehka letni vecere
Obrazek uzivatele
Pochutnali jsme si, do tzatziki mene cesneku a misto arabskeho chleba, francouzska bagetka.
Obrazek uzivatele
Také jsem si moc pochutnali...pokrm splnil naše gastronomické předtuchy a očekávání, naplnilo naše chuťové buňky až po okraj
Obrazek uzivatele
Proboha proc Lucina?
Obrazek uzivatele
protoze nejlepsi je pravy ovci recky jogurt,ale ten se u nas da blbe sehnat,a tak je nej smichat husty smetanovy jogurt a lucinu, aby mely tzaziky spravnou hustotu a nej je pridat kousek maty! hustotu
Obrazek uzivatele
Řecký jogurt prodává Interspar a mají ho vždy. Zkuste , protože jak se říká, nejlepší je oroginál.
Obrazek uzivatele
Objevila jsem v Galerii Fenix ve Vysočanech krásný středomořský obchůdek.Tam koupíte nejen pravý řecký jogurt,ale i vína, koření, olivy... Mám ráda originály! :o)
Obrazek uzivatele
Opravdu dobrota. Maso jsem naložila do oleje a všech přísad a ještě zakapala šťávou z půlky citrónu. A nechala pár hodin v ledničce. Maso natáhlo řeckou chuť i vůni :o))
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/04, str.24
Obrazek uzivatele
bolo to výborné, na grile, so šalátom, doma upečenou pitou aj zazikmi. Akurát ja ich robím s kyslou smotanou a majonézou light a uhorky nesolím, len vyžmýkam.

Přidat komentář