Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné lilky

Báječná kombinace opečených baklažánů a pestré náplně
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 2 podélně rozpůlené lilky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 75 g natenko nakrájeného choriza
    • 2 najemno nakrájená rajčata
    • 100 g nasekaného špenátu
    • 75 g sýra ricotta
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Opečte lilky
Troubu rozehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Z lilků vyberte lžící dužinu. Jemně ji nasekejte a dejte stranou. Rozpůlené lilky položte na plech, pokapejte polovinou olivového oleje, potom osolte a opepřete a pečte deset minut.

2. Osmahněte náplň

Kolečka choriza mezitím asi tři minuty opékejte ve zbývajícím oleji. Přidejte dužinu z lilků a smažte ještě dvě minuty. Přihoďte rajčata i špenát a prohřívejte další minutu. Odstraňte z ohně, vmíchejte ricottu, osolte a opepřete.

3. Lilky naplňte a zapečte

Plech s opečenými lilky vyjměte z trouby, poloviny naplňte a vraťte do rozpálené trouby. Asi za osm minut by měly krásně změknout a zezlátnout.

Podávejte se zeleným salátem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář