Lilky s neapolskou omáčkou

Lilky s neapolskou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 1.5 (2)
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1069 kcal
Bílkoviny 40 g
Cukr 150 g
Tuky 19 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Letní dovolenou v Itálii si často s rodinou připomínáme různými středozemními recepty. I v chladnějších měsících v obchodech seženete dobrý lilek a italská rajčata – ta jsou vynikající třeba i z plechovky! A pro nápad na bleskovou večeři nemusíme chodit daleko... Stačí vytáhnout nádobí Tefal Ingenio Elegance a pustit se do kouzlení!

Suroviny

lilek 1 ks
větší
397 g
plechovka nasekaných rajčat
cibule 1 ks
nasekaná
česnek 1 stroužek
drcený (lze vynechat)
oregano 1 ČL
bobkový list 0.5 ks
petrželka 2 PL
nasekaná, čerstvá
rajčatový protlak 1 PL
krupicový cukr 2 ČL
víno červené 150 ml
sůl
pepř
Na těstíčko
mouka pšeničná hladká 100 g
sůl špetka
vejce 1 ks
prošlehané
mléko 150 ml

1 Neoloupaný lilek nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Posolíme, přikryjeme a necháme asi 30 minut odležet.

2 Mezitím připravíme omáčku. V pánvi Tefal Ingenio Elegance necháme v rozpáleném oleji změknout cibuli a česnek. Přidáme všechny zbývající ingredience a přivedeme k varu. Necháme mírně vařit po dobu 10 minut. Vyjmeme bobkový list.

3 Do mísy prosejeme mouku a sůl. Přidáme vejce a postupně vmícháme mléko, až vznikne hladké těstíčko. Lilek umyjeme a řádně ho osušíme savou papírovou utěrkou. Namočíme lilky do těstíčka, necháme okapat. S košíkem již ponořeným do horkého oleje smažíme jednotlivé dávky po dobu 3–4 minut při teplotě 190 °C, nebo dokud nebudou zlatavé a křupavé. Podáváme s omáčkou.

TEFAL INGENIO ELEGANCE S touhle sadou inteligentního nádobí můžete vařit či smažit na sporáku, ale také péct v troubě. To vše díky odnímatelné rukojeti. Praktická víka, která jsou součástí sady, poslouží k uchovávání hotových pokrmů v lednici a stohovatelný design vám ušetří spoustu místa v kuchyni. Ingenio má špičkový nepřilnavý povrch Tefal Titanium Pro, který oceníte nejen při vaření, ale i při mytí nádobí.

tefal.cz/vecerimespolecne

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit