Lilky s neapolskou omáčkou

Lilky s neapolskou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 1.5 (2)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1069 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 150 g
Tuky 19 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Letní dovolenou v Itálii si často s rodinou připomínáme různými středozemními recepty. I v chladnějších měsících v obchodech seženete dobrý lilek a italská rajčata – ta jsou vynikající třeba i z plechovky! A pro nápad na bleskovou večeři nemusíme chodit daleko... Stačí vytáhnout nádobí Tefal Ingenio Elegance a pustit se do kouzlení!

Související recepty

Suroviny

lilek 1 ks
větší
397 g
plechovka nasekaných rajčat
cibule 1 ks
nasekaná
česnek 1 stroužek
drcený (lze vynechat)
oregano 1 ČL
bobkový list 0.5 ks
petrželka 2 PL
nasekaná, čerstvá
rajčatový protlak 1 PL
krupicový cukr 2 ČL
víno červené 150 ml
sůl
pepř
Na těstíčko
mouka pšeničná hladká 100 g
sůl špetka
vejce 1 ks
prošlehané
mléko 150 ml

1 Neoloupaný lilek nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Posolíme, přikryjeme a necháme asi 30 minut odležet.

2 Mezitím připravíme omáčku. V pánvi Tefal Ingenio Elegance necháme v rozpáleném oleji změknout cibuli a česnek. Přidáme všechny zbývající ingredience a přivedeme k varu. Necháme mírně vařit po dobu 10 minut. Vyjmeme bobkový list.

3 Do mísy prosejeme mouku a sůl. Přidáme vejce a postupně vmícháme mléko, až vznikne hladké těstíčko. Lilek umyjeme a řádně ho osušíme savou papírovou utěrkou. Namočíme lilky do těstíčka, necháme okapat. S košíkem již ponořeným do horkého oleje smažíme jednotlivé dávky po dobu 3–4 minut při teplotě 190 °C, nebo dokud nebudou zlatavé a křupavé. Podáváme s omáčkou.

TEFAL INGENIO ELEGANCE S touhle sadou inteligentního nádobí můžete vařit či smažit na sporáku, ale také péct v troubě. To vše díky odnímatelné rukojeti. Praktická víka, která jsou součástí sady, poslouží k uchovávání hotových pokrmů v lednici a stohovatelný design vám ušetří spoustu místa v kuchyni. Ingenio má špičkový nepřilnavý povrch Tefal Titanium Pro, který oceníte nejen při vaření, ale i při mytí nádobí.

tefal.cz/vecerimespolecne

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit