0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lilky s parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1443 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 62 g
Tuky 85 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept se italsky jmenuje parmigiana di melanzane a chutná teplý i studený jako předkrm či lehké hlavní jídlo.

Suroviny

lilek 1 kg
na kolečka o síle asi 1 cm
sůl
rostlinný olej
mouka pšeničná hladká
na obalení
konzervovaná rajčata krájená 400 g
olivový olej 1 PL
na tenké plátky
bazalka 5 lístků
natrhané
máslo
na vymaštění formy
čerstvě nastrouhaný

1 Lilky naskládejte do cedníku, posolte a nechte asi půl hodiny ,vypotit ‘. Pak je osušte papírovým ubrouskem nebo utěrkou.

2 Do velké pánve nalijte asi čtyřcentimetrovou vrstvu oleje a postavte ji na prudký plamen. V mouce obalte několik koleček lilku (jen tolik, kolik se vejde do pánve – mouka by se na zelenině neměla rozmáčet) a po obou stranách je osmažte do zlatohněda.

3 Do jiné pánve vlijte olivový olej a rajčata, osolte a přiveďte k varu. Rajčata by se měla varem zmenšit na polovinu. Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů.

4 Zapékací misku o rozměrech asi 23 × 15 cm vymažte máslem a po dně ji vyložte částí osmaženého lilku. Na něj rozprostřete všechna dušená rajčata, pokryjte je mozzarellou a bazalkou a hojně posypte parmazánem. Navrch dejte další vrstvu lilků a opět je posypte  parmazánem. Pečte asi půl hodiny v horní třetině předehřáté trouby.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč