Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rizoto s liškami

Byli jste na houbách? Dejte si rizoto!
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Italská

Ingredience

    • 500 g kulatozrnné rýže
    • 1 lžíce oleje + oříšek másla
    • 100 ml suchého bílého vína
    • 1 l horkého drůbežího vývaru
    • hrst mražených fazolek
    • 250 g hub (nejlépe lišek)
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • sůl a pepř čerstvě mletý

Příprava jídla

1. Připravte rýži
V kastrolu s těžkým dnem rozehřejte olej s polovinou másla. Vsypte propláchnutou rýži. Pomalu promíchávejte, aby se zrnka dobře obalila tukem. Když začnou průhlednět, vlijte víno a míchejte, dokud se neodpaří. Po sběračkách pak přilévejte horký vývar. Novou dávku přilijte vždycky až tehdy, když se předchozí vsákne do rýže (stále míchejte – rizoto prostě potřebuje péči a trpělivost). Pokračujte, dokud nespotřebujete všechen vývar; nemělo by to trvat déle než dvacet minut. Mezitím ve vroucí osolené vodě asi pět minut povařte pokrájené mražené fazolky.

2. Osmažte houby

Na zbytku másla důkladně doměkka osmažte nakrájené lišky. Osolte je, opepřete a ochuťte česnekem. Nakonec vmíchejte houby a fazolky do rizota a hned podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové rizoto s marinovanou řepou

Houby v kuchyni

Přidat komentář