Byli jste na houbách a přinesli jste košík žlutooranžových lišek? Do rizota s nimi!
Postup
V kastrolu s těžkým dnem rozehřejte olej s polovinou másla. Vsypte propláchnutou rýži. Pomalu promíchávejte, aby se zrnka dobře obalila tukem.
Když začnou průhlednět, vlijte víno a míchejte, dokud se neodpaří. Po sběračkách pak přilévejte horký vývar. Novou dávku přilijte vždycky až tehdy, když se předchozí vsákne do rýže (stále míchejte – rizoto prostě potřebuje péči a trpělivost). Pokračujte, dokud nespotřebujete všechen vývar; nemělo by to trvat déle než dvacet minut.
Mezitím ve vroucí osolené vodě asi pět minut povařte pokrájené mražené fazolky.
Na zbytku másla důkladně doměkka osmažte nakrájené lišky. Osolte je, opepřete a ochuťte česnekem. Nakonec vmíchejte houby a fazolky do rizota a hned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů)