0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hříbkové rizoto s lanýžovým máslem

Hříbkové rizoto s lanýžovým máslem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1909 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 325 g
Tuky 34 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lanýžový olej dokáže sám o sobě přidat skvělou chuť, a navíc umocní přirozenou vůni lesních hub.

Suroviny

rýže 350 g
arborio / carnaroli
50 g
lanýžové máslo
cibule 0.5 ks
nakrájené
víno bílé 50 ml
suché
vývar 1 l
horký (zel. / drůbeží)
houby 30 g
sušené, předem namočené
parmazán 60 g
strouhaný
olivový olej 1 PL
s lanýžem (nejlépe bílý)

1 Ve větším kastrolu osmahněte na polovině lanýžového másla cibuli. Přidejte rýži a za stálého míchání ji osmažte. Přilijte víno a nechte odpařit. Poté pomalu, po malých dávkách přilévejte vývar a za neustálého míchání ho nechte odpařit.

2 Když rizoto zhoustne a rýže je dostatečně měkká, přidejte hříbky, zbytek lanýžového másla a dvě třetiny parmazánu. Znovu promíchejte. Těsně před podáváním zakapejte olivovým olejem s lanýžem. Podávejte posypané zbytkem parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Komentáře

Zuzana Zápalková

Dobrý den. Nemůže mi někdo poradit, kde seženu lanýžové máslo a lanýžový olej? Děkuji

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit