Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hříbkové rizoto s lanýžovým máslem

Hříbkové rizoto s lanýžovým máslem

4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1909 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 325 g
Tuky 34 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lanýžový olej dokáže sám o sobě přidat skvělou chuť, a navíc umocní přirozenou vůni lesních hub.

Suroviny

rýže 350 g
arborio / carnaroli
50 g
lanýžové máslo
cibule ½ ks
nakrájené
suché
vývar 1 l
horký (zel. / drůbeží)
houby 30 g
sušené, předem namočené
strouhaný
olivový olej 1 PL
s lanýžem (nejlépe bílý)

Postup

1

Ve větším kastrolu osmahněte na polovině lanýžového másla cibuli. Přidejte rýži a za stálého míchání ji osmažte. Přilijte víno a nechte odpařit. Poté pomalu, po malých dávkách přilévejte vývar a za neustálého míchání ho nechte odpařit.

2

Když rizoto zhoustne a rýže je dostatečně měkká, přidejte hříbky, zbytek lanýžového másla a dvě třetiny parmazánu. Znovu promíchejte. Těsně před podáváním zakapejte olivovým olejem s lanýžem. Podávejte posypané zbytkem parmazánu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Komentáře

20.01.2009 16:16
Dobrý den. Nemůže mi někdo poradit, kde seženu lanýžové máslo a lanýžový olej? Děkuji

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč