Hříbkové rizoto s lanýžovým máslem

Hříbkové rizoto s lanýžovým máslem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1909 kcal
Bílkoviny 71 g
Cukr 325 g
Tuky 34 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lanýžový olej dokáže sám o sobě přidat skvělou chuť, a navíc umocní přirozenou vůni lesních hub.

Suroviny

rýže 350 g
arborio / carnaroli
50 g
lanýžové máslo
cibule 0.5 ks
nakrájené
víno bílé 50 ml
suché
vývar 1 l
horký (zel. / drůbeží)
houby 30 g
sušené, předem namočené
parmazán 60 g
strouhaný
olivový olej 1 PL
s lanýžem (nejlépe bílý)

1. Ve větším kastrolu osmahněte na polovině lanýžového másla cibuli. Přidejte rýži a za stálého míchání ji osmažte. Přilijte víno a nechte odpařit. Poté pomalu, po malých dávkách přilévejte vývar a za neustálého míchání ho nechte odpařit.

2. Když rizoto zhoustne a rýže je dostatečně měkká, přidejte hříbky, zbytek lanýžového másla a dvě třetiny parmazánu. Znovu promíchejte. Těsně před podáváním zakapejte olivovým olejem s lanýžem. Podávejte posypané zbytkem parmazánu.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit