Lanýžový olej dokáže sám o sobě přidat skvělou chuť, a navíc umocní přirozenou vůni lesních hub.
Postup
1
Ve větším kastrolu osmahněte na polovině lanýžového másla cibuli. Přidejte rýži a za stálého míchání ji osmažte. Přilijte víno a nechte odpařit. Poté pomalu, po malých dávkách přilévejte vývar a za neustálého míchání ho nechte odpařit.
2
Když rizoto zhoustne a rýže je dostatečně měkká, přidejte hříbky, zbytek lanýžového másla a dvě třetiny parmazánu. Znovu promíchejte. Těsně před podáváním zakapejte olivovým olejem s lanýžem. Podávejte posypané zbytkem parmazánu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )
- Romantická večeře lehce, hravě, neodolatelně: 33x skvělých receptů v barvách lásky(33 receptů )
- Jak na dokonale krémové italské rizoto plus 15 receptů(15 receptů )
- 30 italských receptů do 30 minut: Rychlá rodinná jídla, se kterými zazáříte (36 receptů )
- Takhle chutná italská zima: 40 sytých receptů, které snadno připravíte i doma(40 receptů )
Komentáře