Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Obrácený koláč

Ostružiny a hrušky vytvářejí jednu z nejbáječnějších chuťových kombinací začínajícího podzimu. Užijte si ji podle našeho receptu!
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Počet porcí: 4 dílky
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 12 minut
P
Koláč Francouzská

Ingredience

    • 100 ml tekutého medu
    • kůra z 1 citronu, omytého
    • 100 g ostružin (i mražených)
    • 3 hrušky, oloupané, zbavené jádřinců a pokrájené na čtvrtky

    Na koláč:

    • 100 g másla
    • 100 g třtinového cukru
    • 100 g polohrubé mouky
    • ½ sáčku prášku do pečiva
    • 2 vejce
    • 4 lžíce mléka

Příprava jídla

1. Připravte ovocný základ
Lehce vymastěte kulatou zapékací formu (nejlíp z varného skla) o průměru 20 cm. Na dno nalijte med s citronovou kůrou a poklaďte ovocem, řeznou stranou nahoru.

2. Svěřte práci mikrovlnce
Suroviny na těsto kromě mouky s práškem do pečiva vyšlehejte dohladka. Přisypte mouku s práškem a šlehejte, až je těsto lehké a nadýchané. Nalijte ho na ovoce a uhlaďte. V mikrovlnce pečte na 600 W asi dvanáct minut. Že je hotovo, poznáte podle toho, že těsto přesahuje okraje formy a povrch koláče je pevný, i když ještě trochu vlhký. Upečený dezert nechte pět minut chladnout, pak nožem uvolněte okraje a koláč vyklopte.

Upečte to klasicky!
Můžete péct i v troubě; předehřejte ji na 160 °C. Při přípravě koláče postupujte stejně, jako kdybyste ho pekli v mikrovlnce, jen u těsta vynechte mléko. Pečte 35 až 40 minut, až bude koláč pevný a zlatavý. Před vyklopením ho nechte chladnout 10 minut.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Velmi rychly a jednoduchy recept a vysledek je primo excelentni!!
Obrazek uzivatele
S odstupem několika let se k němu stále na podzim vracím. Je skvělý!!

Přidat komentář