Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2443 kcal
Bílkoviny 37 g
Cukr 318 g
Tuky 107 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Ostružiny a hrušky vytvářejí jednu z nejbáječnějších chuťových kombinací začínajícího podzimu. Užijte si ji podle našeho receptu!

Suroviny

med 100 ml
tekutý
citronová kůra
z 1 citronu, omytého
ostružiny 100 g
i mražené
hrušky 3 ks
oloupané, zbavené jádřinců, na čtvrtky
Na koláč
máslo 100 g
třtinový cukr 100 g
mouka pšeničná polohrubá 100 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
vejce 2 ks
mléko 4 PL
1. Připravte ovocný základ
Lehce vymastěte kulatou zapékací formu (nejlíp z varného skla) o průměru 20 cm. Na dno nalijte med s citronovou kůrou a poklaďte ovocem, řeznou stranou nahoru.

2. Svěřte práci mikrovlnce
Suroviny na těsto kromě mouky s práškem do pečiva vyšlehejte dohladka. Přisypte mouku s práškem a šlehejte, až je těsto lehké a nadýchané. Nalijte ho na ovoce a uhlaďte. V mikrovlnce pečte na 600 W asi dvanáct minut. Že je hotovo, poznáte podle toho, že těsto přesahuje okraje formy a povrch koláče je pevný, i když ještě trochu vlhký. Upečený dezert nechte pět minut chladnout, pak nožem uvolněte okraje a koláč vyklopte.

Upečte to klasicky!
Můžete péct i v troubě; předehřejte ji na 160 °C. Při přípravě koláče postupujte stejně, jako kdybyste ho pekli v mikrovlnce, jen u těsta vynechte mléko. Pečte 35 až 40 minut, až bude koláč pevný a zlatavý. Před vyklopením ho nechte chladnout 10 minut.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit