Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Obrácený koláč
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Snadné 4 dílky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2449 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 321 g
Tuky 107 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostružiny a hrušky vytvářejí jednu z nejbáječnějších chuťových kombinací začínajícího podzimu. Užijte si ji podle našeho receptu!

Suroviny

med 100 ml
tekutý
z 1 citronu
na čtvrtky
Na koláč
máslo 100 g
cukr 100 g
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
vejce 2 ks

Postup

1

Lehce vymastěte kulatou zapékací formu (nejlíp z varného skla) o průměru 20 cm.

2

Na dno nalijte med s citronovou kůrou a poklaďte ovocem, řeznou stranou nahoru.

3

Suroviny na těsto kromě mouky s práškem do pečiva vyšlehejte dohladka. Přisypte mouku s práškem a šlehejte, až je těsto lehké a nadýchané.

4

Nalijte ho na ovoce a uhlaďte. V mikrovlnce pečte na 600 W asi dvanáct minut. Že je hotovo, poznáte podle toho, že těsto přesahuje okraje formy a povrch koláče je pevný, i když ještě trochu vlhký.

5

Upečený dezert nechte pět minut chladnout, pak nožem uvolněte okraje a koláč vyklopte.

Upečte to klasicky!
Můžete péct i v troubě; předehřejte ji na 160 °C. Při přípravě koláče postupujte stejně, jako kdybyste ho pekli v mikrovlnce, jen u těsta vynechte mléko. Pečte 35 až 40 minut, až bude koláč pevný a zlatavý. Před vyklopením ho nechte chladnout 10 minut.

Související články

Komentáře

25.10.2015 12:43

S odstupem několika let se k němu stále na podzim vracím. Je skvělý!!

28.11.2008 15:31
Velmi rychly a jednoduchy recept a vysledek je primo excelentni!!

Apetit magazín