Ostružiny a hrušky vytvářejí jednu z nejbáječnějších chuťových kombinací začínajícího podzimu. Užijte si ji podle našeho receptu!
Postup
Lehce vymastěte kulatou zapékací formu (nejlíp z varného skla) o průměru 20 cm.
Na dno nalijte med s citronovou kůrou a poklaďte ovocem, řeznou stranou nahoru.
Suroviny na těsto kromě mouky s práškem do pečiva vyšlehejte dohladka. Přisypte mouku s práškem a šlehejte, až je těsto lehké a nadýchané.
Nalijte ho na ovoce a uhlaďte. V mikrovlnce pečte na 600 W asi dvanáct minut. Že je hotovo, poznáte podle toho, že těsto přesahuje okraje formy a povrch koláče je pevný, i když ještě trochu vlhký.
Upečený dezert nechte pět minut chladnout, pak nožem uvolněte okraje a koláč vyklopte.
Upečte to klasicky!
Můžete péct i v troubě; předehřejte ji na 160 °C. Při přípravě koláče postupujte stejně, jako kdybyste ho pekli v mikrovlnce, jen u těsta vynechte mléko. Pečte 35 až 40 minut, až bude koláč pevný a zlatavý. Před vyklopením ho nechte chladnout 10 minut.
Komentáře
S odstupem několika let se k němu stále na podzim vracím. Je skvělý!!