4.1 / 5. Počet hodnocení: 29
Do hodiny Snadné 4 dílky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2449 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 321 g
Tuky 107 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostružiny a hrušky vytvářejí jednu z nejbáječnějších chuťových kombinací začínajícího podzimu. Užijte si ji podle našeho receptu!

Suroviny

med 100 ml
tekutý
citronová kůra
z 1 citronu
ostružiny 100 g
hruška 3 ks
na čtvrtky
Na koláč
máslo 100 g
cukr 100 g
mouka pšeničná polohrubá 100 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
vejce 2 ks
mléko 4 PL

1Lehce vymastěte kulatou zapékací formu (nejlíp z varného skla) o průměru 20 cm. Na dno nalijte med s citronovou kůrou a poklaďte ovocem, řeznou stranou nahoru.

2Suroviny na těsto kromě mouky s práškem do pečiva vyšlehejte dohladka. Přisypte mouku s práškem a šlehejte, až je těsto lehké a nadýchané. Nalijte ho na ovoce a uhlaďte. V mikrovlnce pečte na 600 W asi dvanáct minut. Že je hotovo, poznáte podle toho, že těsto přesahuje okraje formy a povrch koláče je pevný, i když ještě trochu vlhký. Upečený dezert nechte pět minut chladnout, pak nožem uvolněte okraje a koláč vyklopte.

Upečte to klasicky!
Můžete péct i v troubě; předehřejte ji na 160 °C. Při přípravě koláče postupujte stejně, jako kdybyste ho pekli v mikrovlnce, jen u těsta vynechte mléko. Pečte 35 až 40 minut, až bude koláč pevný a zlatavý. Před vyklopením ho nechte chladnout 10 minut.

Komentáře

Anonym

Velmi rychly a jednoduchy recept a vysledek je primo excelentni!!

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit